Uniforme tarieven regionaal openbaar vervoer Gelderland

  • Logistiek & Vervoer
  • Bron: Provincie Gelderland

Voor het regionaal openbaar vervoer in de regio's Achterhoek, Rivierenland en Veluwe, hebben de Gedeputeerde Staten de tarieven vastgesteld.

Uniforme tarieven regionaal openbaar vervoer Gelderland

De tarieven zijn, conform de landelijke richtlijn voor 2011, met 0,9 procent verhoogd ten opzichte van de huidige.

Omdat aan het einde van de lopende concessie de tarieven komen te vervallen, hebben de nieuwe vervoerders Arriva en Syntus de regionale tarieven voor het openbaar vervoer bij Gedeputeerde Staten ingediend. GS moeten de tarieven voor het regionaal openbaar veroer vaststellen. De bestaande consessies lopen op 11 december af.

Uniforme tarieven
De beide vervoerderbedrijven hebben de tarieven en voorwaarden met elkaar afgestemd, zodat reizigers in  Gelderland te maken krijgen met hetzelfde tariefsysteem. Dat geldt ook voor de stadskaartjes in de gemeenten Apeldoorn, Harderwijk, Ede en Zutphen. In deze gemeenten is dan een stadskaartje te krijgen voor 1 euro per rit, dat geldig is vanaf 9 uur op werkdagen en in het weekend.

ROCOV
Consumentenorganisatie openbaar vervoer ROCOV heeft, met uitzondering van het nieuwe stadskaartje, positief geadviseerd over de regionale tarieven. ROCOV is het niet eens met het nieuwe stadskaartje. Het huidige stadskaartje kost 1,50 euro voor een retour en is alle dagen van de week geldig. ROCOV vindt dat het nieuwe stadskaartje enerzijds duurder wordt en anderzijds beperkter is in gebruik.

Onderzoek
Uit onderzoek eerder dit jaar in de provincies bij Overijssel en Flevoland blijkt dat stadskaartjes voor het reizen na 9 uur en in het weekeinde 1,20 euro kosten. In de Stadsregio Arnhem-Nijmegen was dit 1,10 euro.

 

Meer informatie over Provincie Gelderland:

Bekijk het complete instantieprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!