Unilever reikt 13 research prijzen uit aan universiteitsonderzoekers

  • Technologie
  • Bron: Food Valley

Unilever reikt 13 research prijzen uit aan universiteitsonderzoekers

Jaarlijks reikt Unilever R&D Vlaardingen de Unilever Research Prijzen uit. Met de onderscheiding wil het bedrijf waardering uitspreken voor belangrijk wetenschappelijk onderzoek op het gebied van chemie, biologie, biotechnologie, agrarische wetenschappen, werktuigbouwkunde en sociale wetenschappen zoals dat aan de Nederlandse universiteiten wordt gedaan. De Unilever Research Prijzen 2010 werden op 23 november uitgereikt door professor dr. Geneviève Berger, Chief R&D Officer Unilever.

Aan de hand van een officiële interne selectieprocedure nomineert elke Nederlandse universiteit haar meest getalenteerde student. De dertien prijswinnaars van de Unilever Research Prijs hebben ieder een cheque ontvangen ter waarde van 2.500 euro alsmede een sculptuur in glas van kunstenares Elly Rosseel uit Soest.

De prijswinnaars van 2010 zijn:

  • Universiteit van Amsterdam: Magdalena M. Julkowska
  • Vrije Universiteit Amsterdam: Amy Burema
  • Technische Universiteit Delft: Florian Wasser
  • Technische Universiteit Eindhoven: Peter Korevaar
  • Rijksuniversiteit Groningen: Jelle Slager
  • Universiteit Leiden: Erica Wenker
  • Universiteit Maastricht: Hanja Allemekinders
  • Radboud Universiteit Nijmegen: Maartje (Anne) Bakker
  • Erasmus Universiteit Rotterdam: Bianca de Wit
  • Universiteit van Tilburg: Leon van Rijswijk
  • Universiteit Twente: Dinant Krijgsman
  • Universiteit Utrecht: Jannette van Beek
  • Wageningen Universiteit: Nicole Josquin

Nicole Josquin van de Wageningen Universiteit doet binnen haar studie voedingstechnologie onderzoek naar vetoxidatie tijdens de opslag van vleesproducten. Haar onderzoek kan een belangrijke bijdrage leveren aan de herformulering van vleesproducten zodat deze een gezondere vetzuursamenstelling krijgen. In het onderzoek werd 15 tot 30% van het vet in saucijzen op verschillende manieren vervangen door visolie. Om te meten in hoeverre anti-oxidatieve effecten optraden werd quercetine toegevoegd. Met name het verwerken van voorgeëmulgeerde visolie lijkt perspectief te bieden.

Meer informatie over Food Valley NL:

Bekijk het complete instantieprofiel

Everts & Weijman Everts & Weijman

Beleef Groen, Geniet Groen