Universiteit wil MSD-werknemers helpen

  • Arbeidsmarkt
  • Bron: Health Valley

De Nijmeegse Radboud Universiteit (RU) en het academisch ziekenhuis St. Radboud (UMC) willen werknemers die hun baan kwijtraken bij farmaceutisch bedrijf MSD in Oss, helpen met het opzetten van een eigen bedrijf.

Universiteit wil MSD-werknemers helpen

De universiteit en het UMC zijn bang dat anders belangrijk onderzoek naar nieuwe medicijnen voor Nederland verloren gaat.

De Nijmeegse universiteit en het UMC werken al heel lang samen met onderzoekers van MSD. Zij doen vooral fundamenteel onderzoek op medisch, biologisch en chemisch gebied. ,,De opgebouwde kennis van dit onderzoek mag niet verloren gaan'', aldus een woordvoerder van de universiteit.

De universiteit en het ziekenhuis hebben een samenwerkingsverband met regionale economische organisaties en bedrijven. Deze organisatie helpt onderzoekers met het opstarten van een eigen bedrijf. De ondernemer moet daarvoor van de overheid krediet krijgen. De RU en het UMC zullen bij het rijk en de regio aandringen op dergelijke kredieten voor ex-MSD-werknemers. Een andere voorwaarde is dat de nieuwe bedrijfjes in Nijmegen worden gevestigd, maar dat zal gezien de afstand tot Oss geen groot bezwaar zijn.
 

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!