Universiteiten, TNO en SIDN verbeteren online veiligheid

  • Technologie
  • Bron: TNO

De Radboud Universiteit Nijmegen, TNO, Tilburg University en SIDN (de organisatie achter topdomein .nl) lanceren op 3 april 2012 het Privacy & Identity Lab (PI.lab). Dit gezamenlijke expertisecentrum ontwikkelt oplossingen voor het versterken van de online privacy en het beheren van elektronische identiteiten.

Universiteiten, TNO en SIDN verbeteren online veiligheid

Het PI.lab is uniek omdat het technische, juridische en socio-economische aspecten van privacy en identiteit integraal benadert.

Privacybescherming en een goed beheer van elektronische identiteiten zijn cruciale randvoorwaarden voor het creëren van vertrouwen in de informatiemaatschappij. De ontwikkeling van belangrijke maatschappelijke diensten hapert als hier geen aandacht aan wordt besteed. De perikelen rond het Elektronisch Patiëntendossier, de OV-chipkaart en de slimme meter zijn hier voorbeelden van. De verdergaande verspreiding van persoonlijke gegevens en de waarde die deze gegevens vertegenwoordigen, voor burgers, consumenten en bedrijven, vraagt om een goede bescherming van privacy en elektronische identiteiten.

Het PI.lab bouwt wetenschappelijke kennis op, neemt deel aan nationale en internationale onderzoeksprojecten en ontwikkelt (prototypes van) praktische toepassingen. De kennis wordt daadwerkelijk toegepast door middel van conferenties, kennisseminars, een publicatiereeks en concrete op de markt gerichte onderzoeks- en implementatieactiviteiten.

Het PI.lab opent met een congres over de stand van zaken in het onderzoek en de rol van het bedrijfsleven en de overheid. Dan zal onder meer aan de orde komen op welke terreinen het expertisecentrum actief is en welke aanpak het voorstaat. Jacob Kohnstamm (voorzitter College bescherming persoonsgegevens) zal 's middags de formele aftrap verrichten. Het event vindt plaats in 013, Veemarktstraat 44 te Tilburg.

Meer informatie over TNO:

Bekijk het complete bedrijfsprofiel

Meer informatie over TNO:

Bekijk het complete instantieprofiel

Meer informatie over Tilburg University:

Bekijk het complete profiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!