Vacatures voor ICT-er en technicus lastig in te vullen

  • Arbeidsmarkt
  • Bron: Detaservice

De HR-professionals die werken in de ICT, de industrie en de Advies- en Onderzoeksbranche hebben de meeste moeite met de invulling van vacatures. Vooral blijkt een tekort aan ICT specialisten en technici.

Vacatures voor ICT-er en technicus lastig in te vullen

In de cultuursector en openbaar bestuur is het aantrekken van personeel relatief eenvoudig. Er zijn grote tegenstellingen op de arbeidsmarkt, zo blijkt uit het jaarlijkse HR Trends 2013-2014 onderzoek van ADP Nederland, Performa en Berenschot. Uit het onderzoek, onder ruim 1.000 HR-professionals, blijkt dat sinds 2008 er minder problemen zijn invullen van vacatures.

Minder moeite met invullen vacatures

Het aandeel HR-professionals dat moeite heeft met de invulling van vacatures is afgenomen van 73% in 2008 naar 23% dit jaar. Een kwart van de HR-professionals gaat voor komend jaar uit van problemen bij de werving van nieuwe mensen. In de bouw is de invulling van vacatures niet makkelijk, dit terwijl er veel bouwvakkers werkloos zijn en de bouw kampt met veel ontslagen. Ook in het onderwijs en het openbaar bestuur is de invulling van vacatures niet eenvoudig.

Top drie

In de top drie moeilijk vervulbare vacatures wordt ingenomen door: Technicus in adviessector 44%, ICT`er in informatie en communicatiesector 36% en technicus in de industrie 36%. Van de ondervraagde functionarissen zegt 85% geen moeite te hebben met het behouden van personeel.

Advies nodig?

Detaservice kan u helpen met de werving en selectie van bovenstaande specialisten. Voor het maken van een afspraak met één van de accountmanagers bel: 040-8440007 of mail naar info@detaservice.nl

Meer informatie over VERWIJDERD:

Bekijk het complete bedrijfsprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!