Valburg in beeld voor railterminal

  • Logistiek & Vervoer
  • Bron: Provincie Gelderland

Valburg is wederom in beeld als locatie voor een railterminal voor de overslag van containers van spoor naar de weg. Na onderzoek van Gedeputeerde Staten zijn Valburg en de Kleefse Waard in Arnhem de meest kansrijke locaties.

Gedeputeerde Staten geven de voorkeur aan Valburg, vanwege de mogelijkheid om bij te laden op doorgaande treinen. De overige locaties liggen te dicht bij de Rotterdamse haven of te ver van de Betuweroute, waardoor ze minder interessant zijn voor logistieke bedrijven.

Toename goederenvervoer

Gedeputeerde Conny Bieze: ‘De railterminal is hard nodig, omdat het goederenverkeer fors zal toenemen met de uitbreiding van de Tweede Maasvlakte in Rotterdam. Gelderland is de belangrijkste doorgangsroute tussen Rotterdam en het Ruhrgebied. Met de railterminal willen we de kansen die dit biedt voor Gelderse bedrijven beter benutten.’

Logisitieke Hotspot

Voor de ontwikkeling van Gelderland als logistieke hotspot moeten bedrijven kunnen beschikken over meerdere vervoersmogelijkheden van goederen. Logistieke distributiecentra willen graag beschikken over transportmogelijkheden over de weg, het water en het spoor. Gedeputeerde Bieze: ‘Voor het vervoer over water en de weg biedt Gelderland genoeg mogelijkheden, maar we hebben nog geen railterminal om goederen per spoor te vervoeren.’

Marktpartij

In het verleden is al geprobeerd een railterminal bij Valburg te realiseren. Tot 2012 is hier samen met transportbedrijf RSC aan gewerkt. Vanwege de gewijzigde economische omstandigheden heeft RSC zich moeten terugtrekken. Inmiddels is er een nieuwe marktpartij geïnteresseerd in de ontwikkeling van een kleine railterminal bij Valburg. Gedeputeerde Staten gaan met Provinciale Staten in overleg over de plannen voor de railterminal.

Meer informatie over Provincie Gelderland:

Bekijk het complete instantieprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!