Valkenswaard wil regeldruk voor bedrijven verminderen

  • Regionale ontwikkeling
  • Bron: Gemeente Valkenswaard

Ondernemers hebben soms last van onnodige regelgeving of omslachtige procedures. Dit is slecht voor de economie. De gemeente wil ondernemers beter van dienst zijn en daarom dit probleem aanpakken. Dit wordt ook wel deregulering genoemd.

Valkenswaard wil regeldruk voor bedrijven verminderen

De inbreng van ondernemers is daarbij cruciaal. Zij ervaren immers de regeldruk in de praktijk. Daarom biedt de gemeente ondernemers de mogelijkheid om concrete voorbeelden van lokale regels, procedures en voorschriften voor bedrijven aan te dragen, die vereenvoudigd of geschrapt kunnen worden. Hierbij kan gedacht worden aan bijvoorbeeld vergunningen (zoals terrasvergunningen), beleidsregels (waaronder de beleidsregels standplaatsen) en verordeningen zoals de Algemene Plaatselijke Verordening (APV). Kent u voorbeelden van overbodige regels of omslachtige procedures voor bedrijven? Wij horen het graag van u.

Uw inzendingen worden besproken in de stuurgroep economische zaken. Hierin is het lokale bedrijfsleven vertegenwoordigd. Zij selecteert een top 10 uit de binnengekomen inzendingen, waarover vervolgens het gemeentebestuur een afweging maakt om ze mogelijk te schrappen of aan te passen. Er moet naast de voordelen van schrappen of wijzigen, namelijk ook zorgvuldig gekeken worden naar de consequenties. Zo kunnen regels verplicht zijn door bijvoorbeeld landelijke wetgeving of belangrijk zijn om de veiligheid te waarborgen. 

Inzenden

Mail uw inzendingen voor 22 juni naar senior beleidsmedewerker economische zaken Rob de Haas, rha@valkenswaard.nl. Dit onder vermelding van deregulering. Geef daarbij aan welke lokale regel, procedure of voorschrift voor bedrijven u wilt schrappen of wijzigen. Dit met een toelichting van waarom u dit voorstelt. Voor vragen of opmerkingen kunt u contact opnemen met Rob de Haas (040-2083794).

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!