Van der Heijden groeve wordt toegankelijk voor publiek

  • Toerisme & Recreatie
  • Bron: Provincie Zeeland

De werkzaamheden voor het ontgraven en herinrichten van de Meester van der Heijden groeve in Nieuw Namen starten 1 januari 2011.

Van der Heijden groeve wordt toegankelijk voor publiek

De voormalige zandgroeve werd tot de jaren zestig gebruikt als stortplaats en is hierdoor in verval geraakt. Sagro Holding Zeeland b.v. heeft opdracht gekregen om de miljoenen jaren oude groeve te herstellen en toegankelijk te maken voor publiek. Provincie Zeeland, gemeente Hulst en Staatsbosbeheer investeren 1,2 miljoen in dit aardkundig monument.

Inrichting
De inrichting van de groeve gebeurt volgens het plan van Staatsbosbeheer. Hierin staat onder meer dat de groeve eerst wordt gesaneerd. Tijdens deze werkzaamheden is er ook aandacht voor archeologische en geologische waarden. Doordat de groeve een aantal meters lager ligt dan het direct omliggende gebied, zijn de steile wanden straks goed zichtbaar voor het publiek. Een wandelroute met onder meer een loopbrug met uitkijkplateau zorgt voor een optimale beleving. Als alles klaar is, naar verwachting in mei 2011, is Zeeland een bijzonder aardkundig monument rijker. Dit is de enige plek in Europa waar de oude pliocene grondlaag direct aan de oppervlakte komt en straks goed te zien is.

Financiering
Voor het project is 600.000 eurosubsidie toegekend op basis van het programma plattelandsontwikkeling (POP-2). De cofinanciering is geregeld door een bijdrage van 300.000 van de Provincie Zeeland, 150.000 euro van de gemeente Hulst en 150.000 euro van Staatsbosbeheer.

Meer informatie over Provincie Zeeland:

Bekijk het complete instantieprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!