Van VR en big data tot miniaturisering: u leest het in de Themaspecial Technologie

  • Technologie

Hoe kun je werkzoekenden alvast op hun werkplek laten rondneuzen om te kijken of het iets voor ze is? Bij Weener XL doen ze dat door gebruik te maken van Virtual Reality. Het is een van de boeiende artikelen in onze themaspecial Technologie van deze maand.

Van VR en big data tot miniaturisering: u leest het in de Themaspecial Technologie

Door de inzet van slimme technieken, zoals Big Data, Robotica, Smart Industry en Predictive maintenance, kunnen organisaties steeds beter monitoren, plannen en inspelen op behoeften en veranderingen. In deze themaspecial vertellen ondernemers en organisaties op welke manier zij slimme technieken inzetten om nu en in de toekomst het verschil te maken. 

Dubbele themaspecial

Technoligie is een ontzettend breed en veelomvattend thema. Dat merkten we bij het samenstellen van deze themaspecial. Ieder bedrijf of instelling heeft wel iets met technologie te maken. De een is bezig met het ontwikkelen van nieuwe technologieën, terwijl de ander zoekt naar manieren om bestaande technologieën toepasbaar te maken binnen zijn of haar bedrijf. Dat heeft geresulteerd in een dubbele themaspecial waarvan deel 1 op 19 september is verschenen. Vandaag op maandag 23 september is het tweede deel verschenen. 

Technologie deel 1

Het eerste deel van de themaspecial bevat onder andere een artikel van Brabant Water. Met behulp van aquathermie proberen zij onder andere in het Pieter van den Hoogenband zwemstadion, energie uit water te halen. Een technologie die nog volop in ontwikkeling is. Een ander belangrijk thema dat aan bod komt is het tekort aan goed opgeleide mensen in de techniek. ROC Nijmegen werkt daarom mee aan de Techniekdag Nijmegen 2019 om jongren enthousiast te maken voor techniek. 

Themaspecial Technologie deel 1

Technologie deel 2

In het tweede deel van de themaspecial komt onder andere het bijzondere verhaal van Heembouw aan bod. Zij maken slim gebruik van onder andere big data en virtual reality om hun klanten van best mogelijke advies te voorzien. Want met enkel bouwen kom je er volgens dit Bredase familiebedrijf niet. Daarnaast vertelt logistiek dienstverlener J.H. van der Heijden hoe zij veel baat hebben bij het Mobile Device Management van Mobicoach. 

Themaspecial Technologie deel 2

Lees deze en nog veel meer boeiende verhalen in onze themaspecial Technologie!

 

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!