Van Wijnen ontwikkelt mee aan World Food Center

  • Agrofood & Biobased
  • Bron: Gemeente Ede

Het college van Burgemeester en Wethouders heeft dinsdag 1 september aangegeven geen bezwaar te hebben tegen het toetreden van Van Wijnen Groep WFC Ede BV als aandeelhouder van WFC Development.

Van Wijnen ontwikkelt mee aan World Food Center

Door het toetreden van deze ontwikkelende bouwer kan de ontwerpfase van het World Food Center voortvarend worden voortgezet. Hiermee komt de realisatie van het World Food Center in Ede weer een stapje dichterbij.

Wethouder Johan Weijland: "Wij zijn blij dat door deelname van deze, in Nederland gerenommeerde onderneming, nog een bredere steun voor de ontwikkeling van het WFC ontstaat. Bovendien wordt hiermee het team van WFC Development uitgebreid met professionele ontwikkelaars die mee gaan trekken aan de ontwikkeling en realisatie van het WFC".

Grond en Samenwerkingovereenkomst

Op 20 juli jl. is tussen de gemeente Ede en WFC Development een grond- en samenwerkingsovereenkomst getekend. In deze overeenkomst is opgenomen dat WFC Development op zoek is naar partners die mee willen investeren in de ontwikkeling van het project. WFC Development heeft hiervoor Van Wijnen voorgedragen. De verwachting is dat op termijn nog andere partners als aandeelhouder zullen toetreden tot WFC Development. 

World Food Center

Het World Food Center wordt dè internationale etalage van de Nederlandse agro- food- en tuinbouwsector. Het spraakmakende concept wordt op het 28 hectare tellende terrein van de voormalige Maurits Zuid-kazerne in Ede gerealiseerd. De gebiedsontwikkeling bestaat uit de realisatie van een WFC Campus en een WFC Experience, waar bezoekers op een inspirerende en interactieve manier voedsel en de hele voedselketen en ontwikkelingen hierin kunnen beleven. Met een spraakmakend en iconisch concept gaat het World Food Center veel bezoekers trekken. Tegelijkertijd gaat het functioneren als ontmoetingsplek voor innovatie, kennisdeling en handel. De campus is gericht op het huisvesten van foodgelieerde bedrijven en instellingen en is aanvullend aan de ontwikkeling van de Wageningen Campus, waarmee nauw wordt samengewerkt.

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!