Veel bezoekers op Future Green City 2015

  • Agrofood & Biobased
  • Bron: ZLTO

Future Green City 2015, het vakevent voor de leefbare, toekomstbestendige stad in de Brabanthallen in ’s-Hertogenbosch ontving in totaal 2.175 bezoekers. Dat was meer dan verwacht.

Veel bezoekers op Future Green City 2015

Het event met ruim honderd exposanten en meer dan vijftig sprekers is gehouden in het kader van het Jaar van de Ruimte. Innovatie, groen en duurzaamheid vormden de rode draad op Future Green City; van bouwkundige-, infra-, energiebesparende, water- tot groene oplossingen. Er waren tevens exposities onder meer van Green Junkies, met planten die over extra luchtzuiverende eigenschappen beschikken. Future Green City werd voornamelijk bezocht door vertegenwoordigers van gemeenten en andere overheden, architecten, adviseurs en vakmensen uit de groensector. Ook de twee initiatiefnemers Vereniging Stadswerk Nederland en branchevereniging VHG kijken terug op een geslaagd event.

Highlights

Future Green City had elke dag een verdiepend thema met een keynote spreker. Op de openingsdag was dat de functie en het belang van stedelijk groen. De internationaal bekende landschapsarchitect Niek Roozen sprak die dag over de noodzaak van groen in steden. Het thema van woensdag was ‘innovatie en stedelijke ontwikkeling’ met kunstenaar en innovator Daan Roosegaarde die zijn visie gaf op ‘landschappen van de toekomst’. Hij stimuleerde de aanwezigen te blijven vernieuwen, verder vooruit te kijken en samen te werken om onmogelijk gehouden maar wel gewenste oplossingen te realiseren.

De slotdag stond in het teken van ‘watermanagement’ met een presentatie van o.a. Deltacommissaris Wim Kuijken. De keynote sprekers trokken ‘volle zalen’ en naar aanleiding van de voordrachten ontwierp tekenaar Elco van Staveren van Denkschets.nl negen ontwerpen van de future green city. Deze zijn hier te zien. Op de eerste dag is de Future Green City 2015 Innovatie Award uitgereikt aan HIP Groen voor een duurzame en betaalbare waterkantbeschoeiing als alternatief voor een hardhouten uitvoering. Het vernieuwende product bestaat uit een combinatie van duurzaam Europees naaldhout en gerecyclede kunststof HDPE.

De tweede editie van Future Green City zal plaatsvinden van 29 november tot en met 1 december 2016.

Meer informatie over ZLTO:

Bekijk het complete instantieprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!