Veel spektakel op Techniekdag Arnhem

  • Onderwijs & Training
  • Bron: VNO-NCW

Op zaterdag 26 oktober aanstaande organiseert VNO-NCW regio Arnhem-Nijmegen in nauwe samenwerking met het regionale bedrijfsleven en onderwijsinstellingen de Techniekdag Arnhem.

Veel spektakel op Techniekdag Arnhem

Op de Techniekdag maakt de schooljeugd op verschillende leuke manieren kennis met de boeiende wereld van de techniek. De Techniekdag Arnhem vindt van 10.00 tot 16.00 uur plaats op Industriepark Kleefse Waard aan de Westervoortsedijk 73 in Arnhem en is gratis te bezoeken.  

Techniekdag

Op de Techniekdag wordt de gevarieerde wereld van bèta en techniek uitnodigend aan een breed publiek (tussen de 2000 en 3000 bezoekers) getoond, vooral aan jeugd t/m 14 jaar, die nog een keuze moet maken voor een bepaalde (beroeps)opleiding en hun ouders. Het is de bedoeling jongeren enthousiast te maken voor een opleiding en beroep in de bèta en techniek. Zo’n zestig standhouders brengen de verschillende technische sectoren voor het voetlicht. Kinderen kunnen bijvoorbeeld ontwerpen maken op de computer, proefjes doen, lipgloss maken, met robots spelen, timmeren, metselen, schilderen en met diverse apparaten en machines werken. De nieuwste technologische ontwikkelingen zijn te zien, toepassingen van techniek in andere sectoren (zoals de zorg of de muziek- en filmwereld) en de mogelijkheden voor meisjes in de technische sector krijgt speciale aandacht. Alle niveaus komen aan het licht: van Praktijkschool tot en met Universiteit.  

Wedstrijd basisscholen

In de weken voorafgaand aan de Techniekdag doen kinderen uit het basisonderwijs mee aan de scholenwedstrijd. Leerlingen krijgen de gelegenheid om hun creatieve en technische talenten te laten zien en werken samen aan een project waarbij zij worden begeleid door Pabo-studenten. De winnende school zal op de Techniekdag bekend worden gemaakt.

Voor meer informatie bezoek www.techniekdag.nl

Meer informatie over VNO-NCW Midden:

Bekijk het complete instantieprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!