Veel spektakel op Techniekdag de Liemers

  • Technologie
  • Bron: Techniekdag de Liemers

Op zaterdag 6 oktober aanstaande organiseert VNO-NCW regio Arnhem-Nijmegen in nauwe samenwerking met Lindus, het regionale bedrijfsleven en onderwijsinstellingen de Techniekdag de Liemers.

Veel spektakel op Techniekdag de Liemers

De Techniekdag de Liemers zal worden georganiseerd in en rondom de Markthal in Didam. Op de Techniekdag kan de schooljeugd op verschillende manieren kennis maken met de wereld van de techniek.

Op de Techniekdag wordt de boeiende wereld van bèta en techniek uitnodigend aan een breed publiek (tussen de 2000 en 3000 bezoekers) getoond. Op deze dag wordt vooral de jeugd (10 t/m 14 jaar) benaderd die nog een keuze moet maken voor een bepaalde (beroeps)opleiding. Het is de bedoeling deze jongeren enthousiast te maken voor een opleiding en beroep in de bèta en techniek. De verschillende technische sectoren worden op deze kijk- en doedag voor het voetlicht gebracht. Kinderen kunnen bijvoorbeeld ontwerpen maken op de computer, proefjes doen, lipgloss maken, met robots spelen, timmeren, metselen, schilderen en met diverse apparaten en machines werken. De nieuwste technologische ontwikkelingen zijn te zien, de toepassingen van techniek in andere sectoren (zoals de zorg of de muziek- en filmwereld) en de mogelijkheden voor meisjes in de technische sector.

Alle niveaus komen aan het licht; van VMBO tot Universiteit.

De Techniekdag op 6 oktober vindt plaats in en rondom de Markthal aan de Kerkstraat in Didam tussen 10.00 en 16.00 uur. De officiële opening wordt verricht om 10.30 uur. De Techniekdag is gratis te bezoeken.

De technische sector biedt volop kansen voor een mooie carrière en mogelijkheden op een goedbetaalde baan!

Aanmelden

Op de website www.techniekdag.nl vindt u meer informatie en kunnen bedrijven en onderwijsinstellingen zich aanmelden voor deelname.

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!