Veenendaal werkt aan veiligere bedrijventerreinen

  • Regionale ontwikkeling
  • Bron: Gemeente Veenendaal

De gemeente Veenendaal en het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid organiseren de bijeenkomst veilig bedrijventerrein op 4 september 2013 om 17.30 uur in het gemeentehuis van Veenendaal.

Veenendaal werkt aan veiligere bedrijventerreinen

Veenendaal heeft aantrekkelijke bedrijventerreinen en een goed vestigingsklimaat. De ondernemers, verenigd in de coöperatieve verenigingen, politie, brandweer, beveiliger en gemeente werken in het kader van het KVO-B nauw samen om deze aantrekkelijkheid verder te vergroten.

Achtergrond

Leegstaande panden op onze bedrijventerreinen zijn een kans om mooie nieuwe bedrijven aan te trekken. Helaas bieden leegstaande panden ook kansen voor personen die het met de wet minder nauw nemen. U kunt daarbij denken aan oneigenlijk gebruik van het pand, door bijvoorbeeld het opzetten van een illegale hennepkwekerij. Er ontstaan brandgevaarlijke situaties en ongewenste situaties die de veiligheid aantasten. Er kan ook sprake zijn van illegale opslag van gevaarlijke stoffen en vuurwerk, overbewoning, xtc-laboratoria, gestolen auto’s enzovoorts. Er is sprake in deze ‘wereld’ van ripdeals, het witwassen van crimineel verkregen geld, afpersing, uitbuiting van illegale werknemers enzovoort.

Aan de hand van een aantal korte presentaties neemt u kennis van verschillende risico’s die leegstaande panden met zich meebrengen, Daarnaast krijgt u tips over wat u kunt doen om de risico’s van oneigenlijk gebruik te beperken.

Aanmelden

We verzoeken u om u vooraf aan te melden door een e-mail te sturen naar olga.klooster@veenendaal.nl.

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!