Veiligheidshuis Breda en omstreken breidt weer uit

  • Regionale ontwikkeling
  • Bron: Gemeente Breda

Vandaag ondertekenden de burgemeesters van de gemeenten Etten-Leur, Alphen-Chaam, Baarle-Nassau, Rucphen en Zundert het Convenant Veiligheidshuis Breda en omstreken.

Veiligheidshuis Breda en omstreken breidt weer uit

Dat gebeurde tijdens een bijeenkomst van de districtelijke driehoek in het stadhuis van de gemeente Zundert. Het Veiligheidshuis bediende deze gemeenten eigenlijk al, maar dat was nog niet formeel vastgelegd. Met de ondertekening is de aansluiting van genoemde gemeenten bij het Veiligheidshuis Breda en omstreken nu ook officieel een feit.

Begin 2006 ging de gemeente Breda samen met de politie, het Openbaar Ministerie, Bureau Jeugdzorg, Halt, Novadic-Kentron, de Raad voor de Kinderbescherming, de reclassering en Surplus Welzijn van start in het Veiligheidshuis Breda. Dat was toen nog gevestigd aan de Fellenoordstraat. Op 21 februari van dit jaar sloten de Dongemondgemeenten Aalburg, Drimmelen, Geertuidenberg, Oosterhout, Werkendam en Woudrichem zich aan. Ook de Stichtingen Valkenhorst en Maatschappelijke Opvang Breda, het Instituut voor Maatschappelijk Welzijn en de GGZ Breburg werden partners in het Veiligheidshuis. Alle partners ondertekenden toen een convenant voor de samenwerking in het nieuwe pand van het Veiligheidshuis aan Stadserf 2 in Breda. Vandaag sloten ook de gemeenten Etten-Leur, Alphen-Chaam, Baarle-Nassau, Rucphen en Zundert zich formeel aan.

Het Veiligheidshuis Breda en omstreken is een netwerkorganisatie, waar participerende organisaties samen problemen aanpakken. De organisaties richten zich met name op veelplegers, risicojongeren, geweldplegers, zedendelinquenten, betrokkenen bij huiselijk geweld en ex-gedetineerden. De organisaties richten zich daarbij op individuele personen en op gezinnen. Gemeenten hebben een steeds belangrijkere regierol en op onderdelen ook een uitvoerende rol, zoals het regelen van uitkeringen en aanbieden van sociale voorzieningen.

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!