Veluwe prominent aanwezig op Vakantiebeurs

  • Toerisme & Recreatie

Een fusie van vijf toeristische organisaties op de Veluwe moet ervoor gaan zorgen dat Nederlands bekendste vakantiegebied de concurrentie aankan met andere Europese vakantieregio's.

Veluwe prominent aanwezig op Vakantiebeurs

Door het samengaan van Congresbureau Veluwe, het Veluws Bureau voor Toerisme en de regionale VVV's van de IJsselvallei, de Gelderse Vallei en de Randmeren ontstaat een organisatie met ruim dertig eigen VVV-vestigingen en meer dan tachtig medewerkers. Het werkgebied bestrijkt zestien Veluwse gemeenten. De nieuwe organisatie krijgt de naam Veluws Bureau voor Toerisme, waarvan het hoofdkantoor in Apeldoorn wordt gevestigd. Algemeen directeur wordt Peter Michalides – voorheen directeur van de Holland Casino's in Valkenburg, Zandvoort Schiphol en oud voorzitter van het bestuur van de regionale VVV Zuid Limburg – en commercieel directeur Wilco de Jong, voorheen directeur van het 'oude' Veluws Bureau voor Toerisme en de VVV Maastricht. Het Veluws Bureau voor Toerisme zal zich vooral gaan richten op verdere digitalisering van de dienstverlening en het benutten van synergie binnen en vooral buiten de eigen organisatie. Het nieuwe Veluws Bureau voor Toerisme presenteert zich groots op de Vakantiebeurs in Utrecht. In een aantrekkelijk paviljoen van ruim vijftig vierkante meter vinden dagelijks proeverijen en demonstraties plaats van regionale producenten van typisch Veluwse streekproducten. Verder wordt veel aandacht besteed aan de waterrijke Veluwe, een minder bekende kant van het vooral om zijn bossen bekende vakantiegebied. Bezoekers worden opgeroepen hun favoriete vakantieplek op de Veluwe in te sturen via de website develuwemooimijnplek.nl, waarna deze als digitale ansichtkaart naar vrienden en familie kan worden verstuurd. Verder is er in het Veluwepaviljoen onder aandacht voor de tentoonstelling “De aard van het beest", die tot en met 7 februari plaatsvindt in het CODA-museum in Apeldoorn.
Thuisblijvers kunnen via het digitale TV-kanaal op de website develuwe.nl een film-impressie krijgen van presentaties en interviews die op het Veluwepaviljoen plaatsvinden.

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!