Venlo-Venray onbetwiste Logistieke Hotspot nr. 1 van Nederland

  • Logistiek & Vervoer
  • Bron: Reed Business

Venlo-Venray heeft de nummer 1 positie te danken aan een panel van 25 experts dat deze regio veruit de meeste punten gaf. Voor het eerste sinds de start van de logistieke hotspotverkiezing is Tilburg-Waalwijk op de tweede plaats geëindigd.

Venlo-Venray onbetwiste Logistieke Hotspot nr. 1 van Nederland

Venlo-Venray heeft dit jaar op in totaal vier van de zes criteria - op basis waarvan de logistieke hotspotranking tot stand komt - de meeste punten gescoord. De logistieke hotspot nummer 1 van Nederland kreeg van het expertpanel de meeste punten op de criteria: aanwezigheid infrastructuur, bereikbaarheid logistieke knooppunten, beschikbaarheid grond en panden en medewerking overheid en gemeenten.

Nummer twee Tilburg-Waalwijk scoorde alleen beter op de criteria: inzetbaarheid en motivatie werknemers en beschikbaarheid personeel en opleidingen.

Hevige concurrentie

De Venlose wethouder Stephan Satijn (Economische Zaken en kennisinfra) is verheugd over de prolongatie van de logistieke hotspot nummer 1positie: "En dat in een jubileumjaar. Voor Venlo is dit een geweldige opsteker - en allerminst een reden om achterover te leunen. De nummer 2 positie van Tilburg, en nieuwkomer Zwolle op plaats 8 bewijzen dat de concurrentie hevig is en het ergens over gaat." Satijns’ collega Jan Loonen, wethouder Economische Zaken van Venray, zegt over de zege: "Venray herkent zich in het beeld van het panel. Ook in het oordeel over de beschikbaarheid van personeel en opleidingen. Regiobreed zijn we ook daarin aan het investeren. We zijn trouwens trots op de waardering van de gemeentelijke dienstverlening."

Tiende editie hotspotverkiezing

Dit jaar is het voor de tiende keer dat de redactie van vakblad Logistiek en logistiek.nl de logistieke hotspotverkiezing organiseert. Sinds de officiële start van deze verkiezing in 2005 ging de jaarlijkse strijd om de felbegeerde nummer 1 positie veelal tussen Venlo-Venray en West-Brabant.

Recordhouder

Venlo-Venray is met zeven overwinningen onbetwiste recordhouder wat betreft het aantal nummer 1 klasseringen. West-Brabant (Moerdijk, Breda, Roosendaal en Oosterhout) heeft de verkiezing drie keer weten te winnen, maar moet dit jaar genoegen nemen met de derde positie achter Tilburg-Waalwijk. Deze Midden-Brabantse regio bivakkeerde sinds de start van de verkiezing altijd op de derde plaats.

Top 10 van 2014

In de einduitslag worden Venlo-Venray en Tilburg-Waalwijk gevolgd door de logistieke hotspots West-Brabant, Oss-Veghel-Eindhoven, Haven Rotterdam, Schiphol, Arnhem-Nijmegen, Zwolle-Kampen-Meppel, Roermond en Haven Amsterdam. Grote verrassing in de top-10 is Zwolle-Kampen-Meppel dat met stip stijgt van positie 20 in 2013 naar plaats 8 dit jaar.

Panel van 25 experts

Een panel bestaand uit 25 experts is dit jaar verantwoordelijk voor de totstandkoming van de Logistieke Kaart van Nederland met daarop de twintig belangrijkste logistieke hotspots. Aan de hand van een stemformulier hebben zij per criterium (6 in totaal, red.) punten uitgedeeld aan de diverse logistieke hotspots.

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!