Verbetering fietspaden Ede, Rheden en Wageningen

  • Toerisme & Recreatie
  • Bron: Provincie Gelderland

Gedeputeerde Harry Keereweer opende deze week drie fietspaden samen met de betrokken wethouders Hans Elsenaar, Roel Kremers en Michiel Uitdehaag.

Verbetering fietspaden Ede, Rheden en Wageningen

 De Beekhuizenseweg (Rheden), het Driegemeentenpad (Ede) en de Stadsweg (Wageningen) zijn dit jaar volledig vernieuwd.

De nieuwe fietspaden zijn aangelegd door RGV Fietspaden met medefinanciering van de gemeenten Rheden, Ede en Wageningen, de provincie en de EU. De paden waren er op sommige plaatsen slecht aan toe en voldeden niet meer aan de eisen van deze tijd.

Posbank
De officiële opening vond plaats op de Posbank in Rheden, één van de mooiste en drukst bezochte natuurgebieden op de Veluwe. Met een fietstrein reden de wethouders, de gedeputeerde en Erik Droogh, directeur RGV, het eerste stuk over het vernieuwde fietspad.

Trots
Harry Keereweer zei tijdens zijn toespraak dat hij trots is op de vernieuwde fietspaden. 'Met de vernieuwing van de fietspaden worden meerdere doelen tegelijk behaald. Het fietsverkeer kan zich op de brede paden sneller en veiliger verplaatsen. Tevens wordt het aantrekkelijker voor de recreant om erop uit te trekken in de natuur. Dit alles draagt bij aan zowel natuur, toerisme als de economie.'

Fietstotaalplan Veluwe
Met de kwaliteitsverbetering van de fietspaden is uitvoering gegeven aan een deel van het Fietstotaalplan Veluwe van de Veluwse gemeenten. In dit plan is de kwaliteitsverbetering van fietspaden speerpunt van beleid. Veel (asfalt)fietspaden op de Veluwe zijn verouderd en op meerdere plaatsen versleten. De paden hebben veel te lijden onder schades door opdruk van boomwortels en het afbrokkelen van de randen, onder andere doordat wilde zwijnen in de bermen wroeten. Veel fietspaden zijn bovendien te smal. De nieuwe fietspaden zijn twee meter breed en uitgevoerd in beton. Voldoende brede fietspaden zijn vooral van belang voor de veiligheid van de gebruikers.

Decennia
De bedoeling is dat de nieuwe fietspaden enkele decennia meegaan. Het lichte beton zal nog wat donkerder kleuren, maar minder hinder ondervinden van boomwortels en zwijnen. Met deze duurzame oplossing hoopt de provincie Gelderland dat grenzeloos fietsen op de Veluwe weer voor iedereen mogelijk is.

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!