Verhuizing slachthuis zorgt voor behoud banen

  • Regionale ontwikkeling
  • Bron: Provincie Noord-Brabant

Het Slachthuis Nijmegen verhuist naar regionaal bedrijvenpark Laarakker in Cuijk. De banen van 460 mensen blijven hierdoor behouden voor de regio.

Verhuizing slachthuis zorgt voor behoud banen

De gemeenten Nijmegen en Cuijk en de provincies Gelderland en Brabant werkten mee aan de verhuizing.

De kosten van de verhuizing bedragen € 25 miljoen. De Brabantse Ontwikkelings Maatschappij (BOM) begeleidde de verhuizing. 

Open armen

Het bedrijf gaat werken in een compleet nieuwe fabriek met de modernste technologie. Het slachthuis zal voldoen aan de hoogste eisen op het gebied van duurzaamheid, innovatie en dierwelzijn. “We staan klaar om het bedrijf met open armen te ontvangen in ons agrofoodcluster,” aldus de Cuijkse wethouder Maarten Jilisen. Ook in Nijmegen is men blij met het bereikte akkoord. Het gebied Waalfront kan nu ontwikkeld worden, waardoor een wijk met ruim 1.800 woningen aan het water ontstaat.

Spannende periode

“We zijn enorm blij dat het in goede samenwerking is gelukt om dit complexe proces af te ronden,” aldus directieleden Dominique en Kathelijne Hilckmann. “Het was een spannende periode waarin we met twee gemeenten en twee provincies intensief hebben samengewerkt om tot een oplossing te komen. Wij gaan ons nu volop richten op innovatie en ontwikkeling op het gebied van food, feed en pharma. Dat zal zeker spin-offs van nieuwe, innovatieve starters opleveren voor de regio.”

Belangrijke speler

De Brabantse gedeputeerde Bert Pauli is blij dat voor Cuijk is gekozen. “Als provincie stimuleren en faciliteren we de versterking, verduurzaming en innovatie in de hele keten van agrofoodbedrijven, van producent tot consument en alle schakels daartussen. Een bedrijf als Slachthuis Nijmegen is daarin een belangrijke speler.”

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!