Verkennende dioxinemetingen bij Zeeuwse bedrijven

  • Regionale ontwikkeling
  • Bron: Provincie Zeeland

Provincie Zeeland heeft in het vierde kwartaal van 2011 bij Zeeland Refinery N.V. (voorheen Total Raffinaderij Nederland N.V.) en aluminiumproducent Zalco onderzoek uitgevoerd naar de uitstoot van dioxine.

Verkennende dioxinemetingen bij Zeeuwse bedrijven

Alle metingen van deze verkenning geven aan dat de productieprocessen van zowel Zeeland Refinery N.V. als Zalco geen meetbare uitstoot van dioxine tot gevolg hebben.

De resultaten waren beneden de detectielimiet van 0,05 ng TEQ/Nm3 (1 nanogram is een miljoenste milligram). De Provincie wilde zekerheid krijgen dat er tijdens de productieprocessen van deze bedrijven geen dioxine vrijkomt.
Productieprocessen

De Provincie heeft bij bedrijven die onder haar verantwoordelijkheid vallen, een onderzoek gehouden naar productieprocessen die kunnen leiden tot uitstoot van dioxine. Zeeland Refinery N.V. en Zalco kwamen daarbij naar voren. Bij zowel Zeeland Refinery N.V. als aluminiumproducent Zalco heeft de Provincie vervolgens verkennende metingen naar de uitstoot van dioxine uit laten voeren.

Bij Eastman Chemical in Middelburg, de kolencentrale van EPZ in Borsele, ICL-IP in Terneuzen en Thermphos in Nieuwdorp worden al periodiek dioxinemetingen verricht.

Meer informatie over handhaving door Provincie Zeeland, kunt u lezen op www.zeeland.nl/verkort/handhaving.

Meer informatie over Provincie Zeeland, directie Economie en Mobiliteit:

Bekijk het complete instantieprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!