Verkiezing ‘Brabantse werkgever met een maatschappelijk hart’ van start

  • Arbeidsmarkt
  • Bron: BESO

Onderdeel van de campagne rondom ‘inclusief werkgeverschap’ is de prijs ‘Brabantse werkgever met een maatschappelijk hart’. Gezien alle discussies rondom de Participatiewet een alleszins actueel onderwerp.

Verkiezing ‘Brabantse werkgever met een maatschappelijk hart’ van start

Voor de werkgevers met het maatschappelijke hart die wij zoeken is het echter de normaalste zaak van de wereld.

Werkgevers die medewerkers in dienst hebben met inzet naar vermogen, zoals langdurig werklozen, arbeidsgehandicapten, mensen in de bijstand, Wajongers en oudere ontslagwerklozen komen in aanmerking voor de prijs en kunnen zichzelf opgeven om genomineerd te worden. BESO wil inclusief werkgeverschap in de regio stimuleren. Aanmelden is mogelijk via het aanmeldformulier op deze website. Het is van belang dit formulier volledig en zo duidelijk mogelijk in te vullen. Naast het aanmeldformulier ontvangen wij graag het logo van uw organisatie in jpg. De inschrijftermijn sluit op 6 november.

Jury

Uit alle inzendingen worden vervolgens drie werkgevers geselecteerd die zich op 12 november voor een deskundige jury mogen presenteren om duidelijk te maken waarom juist zij dé Brabantse werkgever met een maatschappelijk hart 2014 zijn. Op basis van deze presentaties bepaalt de jury wie van de drie genomineerden de winnaar wordt.

De jury bestaat uit: 

  • voorzitter Henk Oderkerk, voorzitter van de Raad van Advies van BESO en tot voor kort directeur van de Brabants Zeeuwse Werkgeversvereniging BZW
  • Ton Wilthagen, hoogleraar institutioneel-juridische aspecten van de arbeidsmarkt in nationaal en internationaal perspectief, en directeur van ReflecT
  • Frank Visser, manager Philips Werkgelegenheidsplan
  • Peter Wagener, manager P&O Dutax Reizen en winnaar prijs 2013

De jury zal onder andere letten op de aspecten: hoe duurzaam zijn de medewerkers aan het werk? Heeft de werkgever slim gekeken naar de competenties van mensen ten opzichte van het functieprofiel? En slaagt de werkgever erin om het ook zakelijk interessant te maken?

Prijzen

De winnaar ontvangt op vrijdag 14 november in zijn bedrijf de prijs uit handen van Ton Wilthagen een cheque ter waarde van € 1.500,-. Daarnaast krijgt men free publicity en uiteraard de eeuwige roem! De andere twee finalisten ontvangen respectievelijk
€ 1.000,- en € 500,-.

Bent u ‘dé Brabantse werkgever met een maatschappelijk hart’? Meld u dan aan en noteer alvast 12 en 14  november 2014 in uw agenda! Wie weet krijgt u de erkenning die u verdient en neemt u onze felbegeerde prijs van € 1.500 euro in ontvangst op 14 november.

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!