Verkoop Maintenance Valuepark Terneuzen gestart

  • Maintenance
  • Bron: Zeeland Seaports

Valuepark Terneuzen, een initiatief van het havenbedrijf Zeeland Seaports en Dow Benelux, is gestart met de verkoopprocedure voor de ontwikkeling en realisatie van het Maintenance Valuepark Terneuzen (MVP).

Verkoop Maintenance Valuepark Terneuzen gestart

Ontwikkelaars, beleggers, bouwers en exploitanten krijgen hiermee de unieke kans om een gespecialiseerd en hoogwaardig bedrijventerrein te realiseren dat zich richt op onderhoudsdiensten in de chemische industrie.

Grenzend aan Dow

Het MVP verrijst direct naast de zuidelijke uit- en inrit van de Westerscheldetunnel in Zeeland en grenst daarmee aan de grootste chemische site van Dow buiten de Verenigde Staten welke centraal gelegen is in het grootste chemische cluster van West-Europa, de Nederlands-Vlaamse Delta.

Maintenance centraal

Het MVP is een initiatief dat voortkomt uit de samenwerking tussen bedrijven die actief zijn in de procesindustrie, de gemeente Terneuzen, het havenbedrijf Zeeland Seaports en een aantal opleidingsinstellingen. Het MVP bouwt aan een uniek ecosysteem met de onderhoudsfunctie in de procesindustrie als centraal thema.

Stimulans voor chemiesector

Open innovatie, nieuwe business modellen waarin samenwerking centraal staat, en voortdurende aandacht voor kennisvernieuwing zijn de drie hefbomen die moeten zorgen voor meer efficiency, hogere veiligheid en meer betrouwbaarheid. De realisatie van het MVP zal een verdere stimulans zijn voor de attractiviteit van de regio als uniek chemie- en onderhoudscluster in Europa. Tegelijkertijd zullen de deelnemers in het MVP profiteren van lagere kosten voor de procesindustrie, verlenging van de levensduur van machines en installaties en een betere concurrentiepositie. Het MVP zal daarmee niet alleen een belangrijke werkgever worden in de sector maar vooral ook jonge mensen motiveren en inspireren om te kiezen voor een baan in de techniek.

De ontwikkeling

In het MVP is in eerste aanleg plaats ingeruimd voor:

  • een hoogwaardig kantoorverzamelgebouw met als belangrijkste langjarige huurder Dow Benelux;
  • grote en kleine werkplaatsen en buitenopslag ten behoeve van uitvoerende activiteiten en het opslaan van materialen voor een scala aan onderhoudsbedrijven die reeds hun concrete interesse hebben geuit;
  • de ontwikkeling van een distributiecentrum.

JLL begeleidt Valuepark Terneuzen bij het verkoopproces voor de ontwikkeling en realisatie van het Maintenance Valuepark in Terneuzen.

Valuepark Terneuzen heeft JLL exclusief opdracht gegeven om haar te adviseren en te begeleiden bij het aantrekken van (een) belegger(s)/financier(s) voor de vastgoedontwikkeling van het MVP.

Meer informatie over North Sea Port:

Bekijk het complete instantieprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!