Verlaag structureel uw loonbelasting met laagdrempelige innovatiesubsidie

  • Innovatie & MVO
  • Bron: PNO Consultants

WBSO - Wet Bevordering Speur- en Ontwikkelingswerk

Ontwikkelt u nieuwe producten, processen of programmatuur? Dan kunt u hiervoor WBSO aanvragen. Tienduizenden Nederlandse bedrijven, waaronder MKB en onderzoeksinstellingen maken al gebruik van deze subsidie. Een onderneming die technologisch innoveert, bespaart al snel € 50.000 -€ 100.000 per jaar.

 

Kom ik aanmerking voor WBSO subsidie?

U komt in aanmerking voor WBSO subsidie als uw innovatieproject een technisch nieuw of verbeterd product; een fysiek productieproces of programmatuur betreft. Daarnaast moet uw project in een van deze volgende categorieen passen:
•Ontwikkelingsproject
•Technisch wetenschappelijk onderzoek
•Analyse van technische haalbaarheid
•Technisch onderzoek
Ongeacht uw bedrijfsomvang of de sector waarin u werkzaam bent, kunt u van de WBSO subsidie gebruik maken.

 

Hoe werkt de WBSO subsidie?

Met de WBSO vergoedt de Nederlandse overheid een deel van de loonkosten voor uw R&D- activiteiten. De S&O afdrachtvermindering bedraagt 50% over de eerste € 220.000 loonkosten voor speur- en ontwikkelingswerk. Voor de resterende S&O loonkosten is dit 18%. En als uw subsidieaanvraag eenmaal is goedgekeurd, dan verrekent u uw subsidie direct maandelijks met de fiscale loonafdracht. U kunt dus direct profiteren van uw subsidiebijdrage.

Extra voordeel voor Technostarters
Bent u een startende onderneming? U komt dan mogelijk in aanmerking voor een extra belastingvoordeel. Starters krijgen zelfs 64% over de eerste € 220.000 van de totale loonkosten voor Speur- en Ontwikkelingswerk.
Vraagt u al WBSO subsidie aan?
Onze ervaring leert dat vrijwel elke onderneming méér uit de WBSO subsidie kan halen. De uitdaging is uw R&D-activiteiten zo te positioneren dat ze passen binnen de kaders.Ruimte voor verbetering zit ook in: meer afdelingen in de aanvraag betrekken, ook activiteiten zoals haalbaarheidsstudies meenemen, of de projectadministratie op orde brengen zodat u geen subsidie hoeft terug te betalen. PNO heeft een bewezen aanpak om méér subsidieresultaat voor u te boeken. Hiermee hebben wij de afgelopen jaren wij voor tientallen ondernemingen het financiële resultaat met tien tot twintig procent verhoogd.

 

Meer weten over de WBSO subsidie?

Wilt u meer weten over dit onderwerp of wilt u onderzoeken of uw project kans maakt op subsidie?
Neem dan geheel vrijblijvend contact op met onze servicedesk, telefoon: 076-5237777 of per email: PNO.ServiceDesk@pnoconsultants.com

Meer informatie over PNO CONSULTANTS:

Bekijk het complete bedrijfsprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!