Verlenging BMKB komt kredietverlening aan mkb ten goede

  • Financieel & Juridisch
  • Bron: MKB Nederland

Dat minister Van der Hoeven twee belangrijke regelingen verlengt die het bedrijven makkelijker maakt om aan financiering te komen maakt MKB-Nederland blij.

Verlenging BMKB komt kredietverlening aan mkb ten goede

Het gaat om de BMKB-regeling (Borgstelling mkb) voor het mkb en de GO-regeling (Garantieondernemersfinanciering) voor (middel)grote bedrijven. De minister stelt hiervoor 2 mld. euro ter beschikking.

Bij beide regelingen staat de overheid garant voor de helft van het bedrag dat bedrijven bij banken lenen. Banken lopen daardoor nauwelijks risico.

De verlenging van de regelingen is een welkome boodschap voor het mkb. Vooral deze groep bleek afgelopen tijd namelijk maar moeilijk aan krediet te komen. ‘Dit soort garanties zorgen ervoor dat ondernemers weer beter aan geld komen en investeringen doen.’ Zonder financiering, geen ondernemerschap en dus geen economisch herstel.

Volgens het ministerie van Economische Zaken komt het vrijwel nooit voor dat een bedrijf een lening niet kan aflossen. Banken hoeven dus niet of nauwelijks beroep te doen op de garantstelling, maar hechten er wel waarde aan.

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!