Verminderde bereikbaarheid slecht voor regionale economie

  • Logistiek & Vervoer
  • Bron: VNO-NCW Midden

Werkgeversvereniging VNO-NCW Midden onderschrijft de oproep die Provincies vrijdag aan staatssecretaris Mansveld hebben gedaan om lastenverzwaring voor het regionale treinvervoer te voorkomen.

Verminderde bereikbaarheid slecht voor regionale economie

Regionale economische vitaliteit en bereikbaarheid zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Niet alleen bereikbaarheid via de weg is van belang, maar ook de bereikbaarheid via het openbaar vervoer i.c. bereik met de trein. De afschaffing van de fiscale vrijstelling op rode diesel en de verhoging van gebruiksvergoeding op regionale spoorlijnen in Gelderland en Overijssel zal nadelige effecten hebben op dienstregelingen (sober) en aantallen gebruikers (minder). Een verminderde bereikbaarheid van woning- en arbeidsmarkt kan niet de bedoeling zijn van deze maatregelen.

Investeringen teniet gedaan

Terwijl is ingezet op het stimuleren van vervoer per trein zal het effect nu zijn dat een lastenverzwaring onvermijdelijk zal leiden tot het rijden van minder treinen en het duurder worden van kaartjes voor reizigers. Het mag niet zo zijn dat de inspanningen die zijn gedaan op het gebied van o.a. frequentieverhoging, kwaliteitsverbetering, aanvullende OV-integratie en ketenvervoer teniet wordt gedaan door de nieuwe maatregelen.

Meer informatie over VNO-NCW Midden:

Bekijk het complete instantieprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!