Vernieuwd perspectief voor Bedrijvenpark H2O

  • Regionale ontwikkeling
  • Bron: Gemeente Hattem

Na Hattem en Oldebroek heeft gisteravond ook de gemeenteraad van Heerde ingestemd met het nieuwe perspectief voor Bedrijvenpark H2O.

Vernieuwd perspectief voor Bedrijvenpark H2O

Dit nieuwe perspectief richt zich op een logische en marktgerichte herprofilering en sluit aan op de huidige feitelijke marktontwikkelingen. Met het besluit van de raden kan het Bedrijvenpark verder worden ontwikkeld en zijn er weer kansen dat het uitgroeit  tot een belangrijke economische motor voor de drie H2O-gemeenten.

Besluit raden

De raden van de drie gemeenten moesten besluiten of ze konden instemmen met het nieuwe perspectief, maar werden tevens gevraagd om in te stemmen met de afwaardering van een deel van het terrein en een aanvullende garantstelling af te geven van 2,0 miljoen euro per gemeente, zodat de Ontwikkelingsmaatschappij voldoende middelen heeft voor het verder ontwikkelen van het bedrijventerrein. Alle drie de gemeente raden hebben nu ingestemd met deze voorstellen.

Goede vooruitzichten

Nu de gemeenteraden met dit vernieuwde perspectief hebben ingestemd en de daarvoor benodigde garantstelling hebben afgegeven, kan de Ontwikkelingsmaatschappij verder werken aan het realiseren van de benodigde randvoorwaarden en haar focus leggen op bedrijven in de logistieke en (internet) distributiebranche.

Ondanks de economische crisis zijn er momenteel vergevorderde gesprekken gaande met een tiental bedrijven uit de regio, waaronder grote productiebedrijven met regionale, nationale of zelfs internationale markten. Daarnaast is er interesse van bedrijven van buiten de regio, waaronder ook logistieke bedrijven, die H2O op de shortlist zetten vanwege de uitstekende ligging aan snelwegen A28 en A50 en op steenworp afstand van Zwolle.

De Ontwikkelingsmaatschappij richt zich bij de uitvoering van het vernieuwde perspectief in eerste aanleg op de ontwikkeling van het Oldebroekse plandeel van het bedrijvenpark, dat al geheel gereed is voor uitgifte.

Hoewel de winstverwachting naar beneden toe is bijgesteld, lijkt met de gewijzigde koers en de besluiten van de gemeenteraden de ontwikkeling van het bedrijvenpark weer kansrijk te zijn.

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!