'Versoepeling vestiging buitenlands talent is goede zaak'

  • Regionale ontwikkeling
  • Bron: VNO-NCW Midden

VNO-NCW en MKB-Nederland zijn positief over de versoepeling van de regels voor ondernemers van buiten de Europese Unie die zich in Nederland willen vestigen.

'Versoepeling vestiging buitenlands talent is goede zaak'

De maatregel van het ministerie van Economische Zaken sluit volgens de ondernemingsorganisaties aan bij de ontwikkeling in diverse sectoren waar toptalenten met zeer specifieke kennis schaars zijn.

Geen verdringing

Volgens VNO-NCW en MKB-Nederland is het aantrekken van buitenlands talent belangrijk voor het kunnen blijven ontwikkelen en innoveren door sectoren. Op deze manier wordt bijgedragen aan de groei van de werkgelegenheid. Het is dan ook geen verdringing van werk, stellen zij.

Behoefte van sectoren

De aangepaste zelfstandigenregeling sluit volgens EZ beter aan op de behoefte van onder meer de creatieve, medische en ict-sector. Zij werken steeds meer met zelfstandige ondernemers die nieuwe en innovatieve ideeën moeten leveren.

Toetsing met puntenlijst

Aan de hand van een puntenlijst wordt getoetst of buitenlandse ondernemers een bijdrage leveren van 'wezenlijk economisch belang'. Het minimale investeringsbedrag voor deze kennismigranten wordt per 1 augustus verlaagd van 25.000 naar 5.000 euro.

Meer informatie over VNO-NCW:

Bekijk het complete instantieprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!