Verwachtingen voorjaar positief

  • Toerisme & Recreatie
  • Bron: GOBT

Extra promotionele inspanningen, een nieuwe attractie of tentoonstelling zijn de voornaamste redenen waarom de dagattracties in Oost-Nederland positieve verwachtingen hebben voor dit voorjaar. Meer dan 90% van de attracties en musea rekent op evenveel of meer bezoekers dan in het voorjaar van 2009.

Verwachtingen voorjaar positief

Van de hotels, bungalowbedrijven en campings verwacht 72% evenveel of meer gasten te mogen ontvangen. Dat blijkt uit de Monitor Toeristische Bedrijven van het GOBT.
 
De hotels, bungalowparken en campings die meer gasten verwachten dit voorjaar, noemen net als de dagattracties de toename aan promotionele activiteiten als reden voor de positieve verwachting. Verder geeft een aantal bedrijven aan optimistisch te zijn over het aantal reserveringen op het moment van enquêteren. Het aandeel hotels dat voor dit voorjaar op meer gasten rekent is hoger dan bij de campings en bungalowparken.

Het merendeel van de kampeer- en bungalowondernemers verwacht evenveel gasten, waarschijnlijk omdat 2009 voor hen al een goed jaar was vanwege de crisis en goede weersomstandigheden. Voor de hotels was het geen gemakkelijk jaar, wat de verwachtingen voor aankomend voorjaar positief beïnvloed zal hebben.

De verblijfsaccommodaties die dit voorjaar op minder gasten rekenen (19%), noemen als belangrijkste reden de economische crisis. Een enkeling noemt ook de vakantiedata die dit jaar minder gunstig zouden vallen. Slechts één dagattractie geeft aan minder bezoekers te verwachten, eveneens vanwege de crisis.

De Monitor Toeristische Bedrijven wordt drie keer per jaar uitgevoerd door het GOBT. In totaal hebben 133 toeristisch-recreatieve bedrijven meegewerkt aan deze voorjaarsmeting.

 

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!