Verwerping eenduidige loonaangifte maakt werkgevers blij

  • Financieel & Juridisch
  • Bron: MKB Nederland

Er komt definitief geen eenduidige loonaangifte.

Verwerping eenduidige loonaangifte maakt werkgevers blij

Dat schrijven minister Kamp (SZW) en staatssecretaris Weekers (Financiën) in een brief aan de Tweede Kamer. Er is geen noodzaak voor zo'n systeem, blijkt uit nieuw onderzoek van UWV en Belastingdienst. MKB-Nederland en VNO-NCW zijn blij. Lastenverzwaringen blijven hierdoor voor werkgevers bespaard.

Door het besluit wordt voorkomen dat werkgevers hun (loon)administraties ingrijpend zouden moeten wijzigen. Ook scheelt het werkgevers in extra administratieve lasten. MKB-Nederland en VNO-NCW zijn blij dat de huidige situatie niet verandert. De ondernemersorganisaties hadden zich altijd al verzet tegen de eenduidige loonaangifte als dat nadelige effecten zou hebben voor werkgevers. Dat bleek vaak het geval.

Het onderzoek van UWV en Belastingdienst naar gebruik, bruikbaarheid en herkenbaarheid van de polisgegevens (waaraan MKB-Nederland en VNO-NCW meewerkten) heeft tot nieuwe inzichten geleid, aldus Kamp en Weekers. Zo blijkt de kwaliteit van de door de werkgevers aangeleverde loonaangiften, die verwerkt worden in de polisadministratie, sterk te zijn toegenomen. Deze verbeterde kwaliteit is het resultaat van in 2007 genomen maatregelen om het aantal correctieberichten te verminderen. Volgens het onderzoek kan het UWV zonder noemenswaardige problemen daglonen vaststellen op basis van de gegevens in de polisadministratie. Werkgevers hoeven hierdoor niet langer deze gegevens aan het UWV te verstrekken, wat een verlichting van administratieve lasten heeft opgeleverd.

Meer informatie over MKB Midden - Apeldoorn:

Bekijk het complete instantieprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!