Verwonderen over techniek tijdens High Tech Ontdekkingsroute De Brabantse Kempen

  • Regionale ontwikkeling
  • Bron: Huis van de Brabantse Kempen

Na het succes van vorig jaar zal er op 6 juni opnieuw een High Tech Ontdekkingsroute op het Kempisch Bedrijvenpark worden georganiseerd. Nog meer Kempische high tech bedrijven dan vorig jaar zullen hun innovaties aan een breed publiek presenteren.

Verwonderen over techniek tijdens High Tech Ontdekkingsroute De Brabantse Kempen

De High Tech Ontdekkingsroute is een onderdeel van de Dutch Technology Week. Een week waarin bedrijven laten zien dat techniek fun, uitdagend en kansrijk is om te studeren, in te werken, in te ondernemen en in te investeren. Het evenement is dit jaar breder van opzet. Op 5 juni komt er een speciaal onderwijsprogramma en organiseert het Kempisch Ondernemersplatform een MINI-symposium.

High Tech Ontdekkingsroute

Tijdens de High Tech Ontdekkingsroute op zaterdag 6 juni laten Kempische bedrijven op een laagdrempelige manier zien dat techniek erg leuk is en welke innovatieve producten in deze regio zoal bedacht en geproduceerd worden. Deelnemende bedrijven zijn onder andere: Bruns, Berlingr, ATD Machinery, Diffutherm, KSE, Wagenbouw Hapert, Vencomatic Group en MS Schippers en Prowork. De toegang voor dit publieksevenement is gratis!

De High Tech Ontdekkingsroute bestaat uit diverse Hotspots in de Brainport regio. De Kempische Hotspot wordt georganiseerd in Hapert op het Kempisch Bedrijvenpark, tegenover het nieuwe pand van ATD Machinery (Smaragdweg 30, Hapert). Het is een initiatief van het Kempisch Bedrijvenpark, het Kempisch Ondernemers Platform en het Huis van De Brabantse Kempen.

André Kuijpers en “Tube your Business”-battle

Speciaal voor 300 leerlingen van de basisscholen organiseert de TU/e Junior in samenwerking met Techniekpact On Tour een collegetour met André Kuijpers. Techniekleerlingen van het Pius X-College en Rythovius College sluiten deze dag  de “Tube Your Company”-battle af met een award uitreiking voor het beste techniekbedrijfsfilmpje.

MINI-symposium

Het Kempisch Ondernemers Platform organiseert voor haar leden een MINI-symposium over het “Kempisch Ondernemen” met onder andere gastsprekers Wim van der Leegte en Erik van Loon.

Business to business beurs ‘De Kempen dat zijn wij’

Naast de high tech ontdekkingen die dit weekeinde plaats zullen vinden zullen ook Kempische ondernemers elkaar op deze locatie ontmoeten. Dit gebeurt tijdens de business tot business beurs ‘De Kempen dat zijn wij’. De beurs vindt plaats op donderdag 4 en vrijdag 5 juni.

Meer informatie over alle activiteiten gedurende de Dutch Technology Week vindt u op: www.dutchtechnologyweek.nl  en www.brabantsekempen.eu

Meer informatie over Huis van De Brabantse Kempen:

Bekijk het complete instantieprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!