Vestiging Wehkamp versterkt regionale en landelijke economie

  • Logistiek & Vervoer
  • Bron: Gemeente Zwolle

In Zwolle vestigt Wehkamp.nl het grootste geautomatiseerde distributiecentrum voor online retail ter wereld. De logistieke sector en regio Ijssel-Vecht zullen hier van gaan profiteren.

Vestiging Wehkamp versterkt regionale en landelijke economie

Gert van de Weerdhof, CEO van RFS Holland Holding B.V., het moederbedrijf van wehkamp.nl, maakte dit vanmorgen bekend. Het nieuwe distributiecentrum vervangt de huidige vestiging in Dedemsvaart. Aangezien wehkamp.nl een nieuwe locatie in de regio heeft kunnen vinden, blijft de werkgelegenheid behouden. De komst van het logistiek centrum van wereldformaat bevestigt opnieuw de economische toppositie van de regio.

Wehkamp.nl wil haar positie in online winkelen verder versterken en verwacht dat Nederlanders over tien jaar de helft van hun aankopen online doen. Het nieuwe distributiecentrum geeft wehkamp.nl de mogelijkheden met die trend mee te groeien. Na uitvoerig onderzoek naar nieuwe locaties in Nederland, waarbij ook de huidige locatie zorgvuldig is onderzocht, was de uiteindelijke conclusie dat de nieuwe ontwikkeling van wehkamp.nl wel in de regio kon blijven mits gekozen werd voor bedrijventerrein Hessenpoort in Zwolle. Bereikbaarheid speelde daarbij een belangrijke rol.

Werkgelegenheid

Peter Snijders, burgemeester van de gemeente Hardenberg: “Het vertrek van wehkamp.nl uit Dedemsvaart is ongelooflijk jammer. We hebben als gemeente ons uiterste best gedaan om het bedrijf binnen de gemeentegrenzen te houden. wehkamp.nl is een prachtig bedrijf dat ruim zestig jaar in de gemeente Hardenberg gevestigd is. We hebben het zien uitgroeien van een eenvoudig magazijn naar Nederlands grootste online warenhuis. Als gemeente ben je uiteraard trots op een bedrijf als wehkamp.nl. Het vertrek betreuren wij als gemeente, maar gelukkig blijft het bedrijf en de werkgelegenheid voor de regio behouden.”

De kracht van regionaal samenwerken

“Toen helaas bleek dat de focus van wehkamp.nl niet op de gemeente Hardenberg lag voor de bouw van het nieuwe distributiecentrum, hebben we afstemming gezocht met de gemeente Zwolle. Een prachtig bedrijf als wehkamp.nl is belangrijk om te behouden voor de regio. Mede dankzij de samenwerking met de gemeente Zwolle, de provincie Overijssel en de Herstructureringsmaatschappij bedrijventerreinen Overijssel (HMO) werd voorkomen dat het bedrijf uit de regio zou vertrekken. Ondanks dat we het vertrek betreuren is het behoud van wehkamp.nl een mooi resultaat van een goede samenwerking”, aldus burgemeester Snijders.

Impuls regionale economie

Door de beperkte reisafstand vanaf Dedemsvaart biedt het medewerkers de mogelijkheid om mee te gaan naar de nieuwe plek. Daarmee zorgt de keuze voor Zwolle in de eerste plaats voor het behoud en mogelijk in de toekomst voor uitbreiding van de werkgelegenheid in de regio. De nieuwbouw van het distributiecentrum zorgt voor een impuls van de regionale economie. De komst van de state-of-the-art vestiging positioneert de regio Ijssel-Vecht, maar ook Nederland wereldwijd en versterkt hiermee de Topsector Logistiek.

Toplocatie

René de Heer, wethouder Economie van de gemeente Zwolle: “Al jaren staat de regio Ijssel-Vecht hoog genoteerd op de ranglijst economische prestaties van Elsevier/Bureau Louter. De keuze van wehkamp.nl om een uniek en volledig nieuw distributiecentrum hier te bouwen bevestigt ook nu weer onze sterke positie. De huidige medewerkers van wehkamp.nl worden gekenmerkt door hun hoge arbeidsethos. Dat geldt ook voor de beroepsbevolking van Zwolle, die goed opgeleid en gemotiveerd is. Daarnaast zijn de optimale bereikbaarheid en ligging van doorslaggevende betekenis. Bedrijventerrein Hessenpoort, waar wehkamp.nl in het najaar van 2015 haar nieuwe pand verwacht te betrekken, ligt pal naast de A28. Die uitstekende bereikbaarheid is een voordeel voor personeel, maar ook voor de snelle aanvoer van goederen en afvoer van pakketten in heel Nederland."

Voedingsbodem voor succes

“Hessenpoort telt verschillende toonaangevende bedrijven. Innovatie en duurzaamheid staan er hoog in het vaandel. Het bedrijventerrein heeft een eigentijdse uitstraling en kent een sterke ondernemersvereniging, state-of-the-art beveiliging en hoogwaardige inrichting. Daarmee is Hessenpoort een toplocatie en voedingsbodem voor succes”, aldus wethouder De Heer.

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!