Vestigingsklimaat Enschede bij top 3 van Nederland

  • Regionale ontwikkeling
  • Bron: Oost NV

Uit onderzoek van Deloitte onder 7.000 Nederlandse ondernemers blijkt dat Enschedese ondernemers heel tevreden zijn over het lokale vestigingsklimaat.

Vestigingsklimaat Enschede bij top 3 van Nederland

Enschede staat op een derde plaats, na Leiden en Almere-Lelystad. Utrecht blijkt de enige van de G4 die een hoge notering krijgt. Deloitte deed onderzoek naar het lokale vestigingsklimaat in 17 Nederlandse regio’s.

Ondernemers werd gevraagd vijf thema's te beoordelen, te weten beschikbaarheid van personeel, bereikbaarheid, aanbod van werklocaties, quality of life en ten slotte de kwaliteit van gemeentelijke dienstverlening. De zeventien regio's die in dit onderzoek naar voren komen, bestaan uit een of meerdere kerngemeenten en enkele omliggende gemeenten. "Utrecht komt als enige grote gemeente in de top vier terecht, alleen op bereikbaarheid scoort Utrecht minder goed, aldus Frederik Huitema van Deloitte Real Estate Advisory en verantwoordelijk voor het onderzoek. Leiden scoort op alle punten hoog, maar ook hier blijft bereikbaarheid een knelpunt. Opvallend is dat Rotterdam op alle bevraagde thema's ondergemiddeld scoort. "Rotterdam kampt met een mismatch tussen vraag en aanbod voor hoger opgeleid personeel. De relatief lage score op quality of life onderstreept dat het een uitdaging is om deze doelgroep te binden aan de stad."

Meer informatie over Oost NL:

Bekijk het complete instantieprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!