Vijf miljoen euro voor mkb-valorisatieprojecten in agrifoodsector

  • Agrofood & Biobased
  • Bron: AgentschapNL

MKB-ondernemers in de agrifoodsector kunnen vanaf 3 juni projectvoorstellen indienen voor haalbaarheidsprojecten en MKB-innovatieprojecten. De Topsector Agri&Food heeft hiervoor 5 miljoen euro beschikbaar gesteld.

Vijf miljoen euro voor mkb-valorisatieprojecten in agrifoodsector

De regeling is tot 23 september open. In de tender is 4,4 miljoen euro beschikbaar voor mkb-innovatieprojecten. In deze projecten kunnen samenwerkingsverbanden van 2 of meer mkb'ers een industrieel onderzoek of experimentele ontwikkeling voor 40% gefinancierd krijgen. Voor haalbaarheidsprojecten, waarin de technische en economische potentie van innovatieve ideeën kunnen worden getest, is 600.000 euro beschikbaar. Voor haalbaarheidsprojecten geldt dat de Topsector 50% van de projectkosten draagt.

Een projectvoorstel moet passen binnen de thema’s van het innovatiecontract Topsector Agri&Food. De call sluit op 23 september om 17.00 uur. Voor haalbaarheidsprojecten geldt behandeling op volgorde van binnenkomst. De mkb-innovatieprojecten worden via een tender gerangschikt op kwaliteit. De call staat onder auspiciën van het TKI Agri&Food.

Meer infomatie over de voorwaarden is te vinden op de website van de Topsector Agri&Food. Bedrijven die een aanvraag willen indienen, kunnen het projectidee ook vooraf laten toetsen door Agentschap NL.

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!