Vijftig procent korting op financiëel advies door project Brabant Financial Matching

  • Financieel & Juridisch
  • Bron: MKB

Afgelopen vrijdag werd met gedeputeerde Economische Zaken en Arbeidsmarktbeleid van de provincie Noord-Brabant Lily Jacobs teruggeblikt op het jaar 2010.

Vijftig procent korting op financiëel advies door project Brabant Financial Matching

Ondernemers hebben altijd ondersteuning nodig bij financiële vragen, niet alleen in tijden van economische crisis. Dat concludeerden ondernemers, overheden en adviseurs op de bijeenkomst die afgelopen vrijdag werd georganiseerd rond het project Brabant Financial Matching, ook wel Brabant FM genoemd. Samen met gedeputeerde Economische Zaken en Arbeidsmarktbeleid van de provincie Noord-Brabant Lily Jacobs werd teruggeblikt op het jaar 2010. Vorig jaar realiseerden Brabantse ondernemers met dank aan financiële vouchers 10.8 miljoen aan financiering. In 2011 krijgt het project een vervolg.

Drie ondernemers vertelden vrijdag op wat voor manier het gebruik van de financiële vouchers de ontwikkeling van hun bedrijf positief heeft beïnvloed. Dat waren Ippany uit Son, Transsmart uit Breda en Toolmakers uit Rosmalen. Laatst genoemde opende speciaal voor de bijeenkomst haar deuren en verwelkomde alle aanwezigen.

Garantie
Tot nu toe hebben 83 ondernemers de vouchers gebruikt om korting te krijgen op het verkrijgen van financieel advies. Met een dergelijk advies kan een ondernemer een verfijnde financieringsvraag bij een bank neerleggen, waardoor de kans op financiering wordt vergroot. In het nieuwe jaar worden nog eens zeventig vouchers door de provincie aan ondernemers beschikbaar gesteld. Ondernemers zien het inschakelen van een specialist vaak als een garantie op een hoge rekening, niet als een garantie op succes. De financiële vouchers trekken ondernemers over de streep. Met vijftig procent korting kunnen ondernemers een financieel specialist inschakelen, met een maximum aan kosten van €2.500.

Kennis bundelen
Vanwege de integrale aanpak voor topgebieden die het nieuwe kabinet de komende jaren voor ogen heeft, dienen provincies en steden vanuit hun eigen verantwoordelijkheid deze gebieden te versterken. Gedeputeerde Lily Jacobs gaf vanuit haar achtergrond aan het belangrijk te vinden dat de provincie zich in de toekomst niet gaat richten op een individualistisch beleid: “Ik zie graag dat in Noord-Brabant krachten worden versterkt en kennis wordt gebundeld, net als bij Brabant FM. Want, door goede contacten komen innovatieve ontwikkelingen tot stand.”

Stellingen
Behalve de gedeputeerde Lily Jacobs en de ondernemers waren ook adviseurs aanwezig vanuit Brainport Development, REWIN en de Bossche Investerings Maatschappij. Deze adviseurs zorgen in hun contact met ondernemers voor korte lijntjes naar de financieel specialisten. De adviseurs verbreden op deze manier hun dienstverlening. Via het reageren op enkele stellingen gingen de aanwezigen met elkaar in discussie. Wat is nu bijvoorbeeld beter: ondernemers opleiden zodat ze op den duur zelf een financieringsvraag bij een bank neer kunnen leggen, of hen gebruik laten blijven maken van de hulp van een financieel specialist? Het indienen van een financieringsvraag is een traject op zich, luidde de algemene mening. “Bovendien kent het traject al een stukje opleiding” voegde Jeroen Cremers van Brainport Development daar aan toe.

Economische tijden
De aanwezigen waren het er over eens dat een project zoals Brabant FM altijd een steuntje in de rug blijft en niet afhankelijk is van het economische klimaat. Ook al zijn de banken nu terughoudend, ook in economisch betere tijden blijft het formuleren van een financieringsvraag een vak apart.

Meer informatie over MKB Brabant:

Bekijk het complete instantieprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!