VisitBrabant klaar voor lancering

Half september wordt de nieuwe marketingorganisatie van Brabant gelanceerd.

VisitBrabant klaar voor lancering

Met Heleen Huisjes als nieuwe directeur, een intensieve samenwerking met VVVBrabant en vestiging op het KVL-terrein in Oisterwijk, krijgt VisitBrabant steeds meer vorm.

Nieuwe directeur VisitBrabant

Heleen Huisjes is vanaf medio september de nieuwe directeur van VisitBrabant. Heleen was het afgelopen half jaar werkzaam bij VisitBrabant als operationeel directeur. Daarvoor werkte zij als zakelijk directeur bij de stichting 2018Eindhoven|Brabant. Hierdoor is zij goed bekend met het culturele aanbod in Brabant en heeft zij een uitgebreid Brabants netwerk opgebouwd. Heleen heeft verder veel werkervaring opgedaan in het internationale werkveld, zowel in de provincie Brabant als bij de Europese Unie en de Nederlandse ambassade. Interim-directeur Bart de Boer gaat vanaf september aan de slag als voorzitter van de Board van VisitBrabant. Deze Board richt zich op de strategie en het toezicht van de organisatie.

Intensieve samenwerking VVVBrabant

Begin juli ondertekenden VisitBrabant en de gezamenlijke Brabantse VVV’s in Den Bosch een intentie-overeenkomst. Er wordt een intensieve samenwerking ingezet op het betrekken van lokale ondernemers, gezamenlijk gebruik van databronnen voor evenementen en activiteiten, gezamenlijke (inter)nationale marketing en dienstverlening richting ondernemers en bezoekers.
De gezamenlijke VVV’s in Brabant gaan hun netwerk inzetten om ondernemers actief te betrekken bij VisitBrabant. Bart de Boer: “We willen in Brabant 30.000 extra banen creëren binnen de vrijetijdssector. Dat kan alleen wanneer er een beweging op gang komt waar alle tienduizenden Brabantse leisureondernemers van profiteren.” Ook Rein de Laat, een van de kwartiermakers van VVV Brabant is enthousiast: “Niet eerder is er binnen Brabant op deze schaal een samenwerking ingezet binnen de toeristische sector. Het is echt uniek wat we hier doen en ik verwacht zeer veel van deze samenwerking.”

Lancering VisitBrabant

Medio september worden de eerste mijlpalen van VisitBrabant gelanceerd. Tegelijkertijd start Expeditie Brabant, waarmee VisitBrabant letterlijk de provincie intrekt op zoek naar de vele bijzondere pareltjes en verhalen die Brabant rijk is. Ook via diverse social media kanalen worden mensen opgeroepen om hun verhalen te delen.

Nieuwsbrief VisitBrabant

Concrete invulling en uitvoering van de plannen van VisitBrabant verloopt in nauwe samenwerking met overheden, ondernemers en organisaties uit de vrijetijdssector. Samen maken we immers Brabant. Wilt u op de hoogte blijven van het nieuws van VisitBrabant? Meld u dan aan voor de nieuwsbrief. 

Meer informatie over VisitBrabant:

Bekijk het complete instantieprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!