VisitBrabant naar KVL in Oisterwijk

VisitBrabant vestigt zich in augustus in de voormalige leerfabriek Koninklijke Verenigde Leder KVL in Oisterwijk, een van de grote erfgoedcomplexen in de provincie Brabant.

VisitBrabant naar KVL in Oisterwijk

KVLterrein

Bart de Boer, interim directeur-bestuurder van VisitBrabant, is blij met de nieuwe locatie: “De Lederfabriek ligt mooi centraal in Brabant en ontwikkelt zich van een plek met een noest historisch verleden tot een unieke locatie waar je kunt creëren, ontwerpen, entertainen en werken.”
 
VisitBrabant is de marketingorganisatie van Brabant, die intensief met de Brabantse vrijetijdssector samenwerkt om meer bezoekers naar Brabant te trekken, hen verleidt om er langer te blijven en er meer te besteden. VisitBrabant is eerder dit jaar ontstaan uit een transitie van Vrijetijdshuis Brabant.
 
Bart de Boer noemt KVL een broedplaats voor innovatieve ideeën, nieuwe plannen en innige samenwerkingen. “Dat sluit uitstekend aan bij onze ambitie om de vrijetijdssector te innoveren en te laten groeien van 100.000 naar 130.000 banen en van 5,3 miljard naar 6 miljard euro bestedingen in 2020. Bovendien spreekt het open karakter van de gerenoveerde gebouwen ons aan. De transparante structuur van de panden – letterlijk, vanwege de glazen wanden – nodigt bij uitstek uit elkaar te inspireren, te verbinden en in beweging te brengen. En dat is precies onze manier van werken.”

Win-winsituatie

Gedeputeerde Bert Pauli van de provincie: “Dit is een mooie cross-over tussen de vrijetijdseconomie en erfgoed. Een echte win-winsituatie. Ik verwacht dat deze vestiging een aanzuigende werking heeft op andere aan leisure gerelateerde bedrijven, en dat is gunstig voor de verdere ontwikkeling van het complex.

Ook Gedeputeerden Brigite van Haaften en Yves de Boer, verantwoordelijk voor erfgoedcomplexen, zijn enthousiast. Van Haaften: “Ons doel is om beeldbepalende erfgoedcomplexen te behouden voor de toekomst. De komst van VisitBrabant levert daar een belangrijke bijdrage aan.”

Meer informatie over VisitBrabant:

Bekijk het complete instantieprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!