Vitaalste bedrijf van Nederland gezocht

MKB-Nederland is op zoek naar het vitaalste bedrijf van Nederland. Tijdens de Week van de Ondernemer (8-10 april) wordt de ElkeDagBeterAward uitgereikt aan het mkb-bedrijf dat het duurzaamst met zijn werknemers omgaat.

Vitaalste bedrijf van Nederland gezocht

De jury kiest drie finalisten. Daarna is het aan het publiek om te bepalen wie uiteindelijk de award verdient. De voorzitter van MKB-Nederland Michaël van Straalen reikt tijdens de Week van de Ondernemer (8-10 april) de prijs uit. Inschrijven kan nog tot en met 27 maart.

De ElkeDagBeter Award is onderdeel van de campagne ElkeDagBeter.nu, waarmee MKB-Nederland aandacht vraagt voor duurzame inzetbaarheid van werknemers. Door vergrijzing ontstaat komende jaren een tekort aan arbeidskrachten. Veel grote bedrijven hebben al maatregelen getroffen om ook in de toekomst verzekerd te zijn van goede werknemers, veel mkb-bedrijven nog niet. ElkeDagBeter.nu wijst werkgevers op het belang van investeren in bijvoorbeeld mobiliteit, gezondheid en scholing. De campagne wordt mogelijk gemaakt door het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW).

Mkb-werkgevers kunnen zich nog tot en met 27 maart inschrijven voor de ElkeDagBeter-Award 2014 via www.ElkeDagBeter.nu. Een jury onder leiding van Rob Slagmolen (secretaris arbeidsmarkt MKB-Nederland en VNO-NCW) kiest uit de aanmeldingen drie finalisten. Daarbij wordt gelet op: vitaliteit (gezondheid van de werknemers), mobiliteit (stappen maken binnen de onderneming) en excelleren (het beste halen uit medewerkers).

Het is uiteindelijk aan het publiek om te bepalen wie van de finalisten de prijs verdient. Het publiek kan vanaf 31 maart online (via de Facebookpagina ElkeDagBeter.nu) zijn of haar stem uitbrengen. Tijdens de Week van de Ondernemer, die van 8 tot en met 10 april wordt gehouden in het Beatrixtheater in Utrecht, wordt de prijs uitgereikt door de voorzitter van MKB-Nederland Michaël van Straalen.

MKB-Nederland reikt de prijs voor het tweede achtereenvolgende jaar uit. Afgelopen jaar mocht Hoppenbrouwers Elektrotechniek uit Udenhout (foto) zich het vitaalste bedrijf van Nederland noemen. Volgens de jury investeerde het bedrijf integer in werknemers, was er een omslag in de bedrijfsvoering waarneembaar en waren duidelijk resultaten waarneembaar door de kracht van werknemers te gebruiken.

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!