Vlaeynatie start nieuwe suikerterminal in haven Terneuzen

  • Logistiek & Vervoer
  • Bron: Zeeland Seaports

Vanaf 2017 zal mede als gevolg van het wegvallen van exportbeperkingen de productie van bietsuiker toenemen. De behoefte aan op- en overslag capaciteit zal daardoor ook groeien.

Vlaeynatie start nieuwe suikerterminal in haven Terneuzen

Daarom gaat de Antwerpse firma Vlaeynatie op korte termijn haar activiteiten in Nederland uitbreiden met de op- en overslag van witte suiker. Zo maakte het bedrijf gister bekend. De nieuwe  Zeeland Sugar Terminal wordt gevestigd op de Axelse Vlakte in het havengebied van Terneuzen waar Vlaeynatie op dit moment ook een terminal voor de op- en overslag van kunstmest bouwt.

Werkgelegenheid

De nieuwe terminal krijgt een opslagcapaciteit van 320.000 ton en wordt voorzien van de nieuwste technieken. De terminal zal deels operationeel zijn voor de suikercampagne van 2017 en gemiddeld een 30-tal directe arbeidsplaatsen opleveren en daarnaast ook nog indirecte werkgelegenheid opleveren.

Vlaeynatie heeft alle ervaring in huis voor de behandeling van suiker. Ze was tot 2009 operator van de Manufert suiker terminal in Antwerpen. Belangrijke partner in het project is ED&F Man, een handelaar in agrarische producten.

 

Meer informatie over North Sea Port:

Bekijk het complete instantieprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!