VMBO on Stage in volle gang

  • Onderwijs & Training
  • Bron: Onderwijs on Stage

In februari 2014 vindt de 5e editie van VMBO Breda On Stage plaats. Circa 900 VMBO-leerlingen doen dan mee aan de VMBO On Stage beurs en de Doe-Dag op locatie van de deelnemende bedrijven.

VMBO on Stage in volle gang

De VMBO-leerlingen kunnen zo op een praktische manier beroepsoriëntatie opdoen. Belangrijk voor het maken van de beroep- en sectorkeuze en voor studiesucces. Een succes dat zij alleen kunnen behalen, in samenwerking met hun ouders, scholen en bedrijven.

Voorkoming van jeugdwerkloosheid

VMBO On Stage werkt vanuit de visie: ‘Alles mag je worden, behalve ongelukkig. Beloofd?’. De Sociaal Economische Raad (SER) heeft Onderwijs On Stage een bijzondere vermelding gegeven in het SER Advies (21 juni 2013) ‘Handmade in Holland; vakmanschap en ondernemerschap in de ambachtseconomie’. Onderwijs On Stage wordt als voorbeeld genoemd voor loopbaanoriëntatie en het voorkomen van jeugdwerkeloosheid.

Voorbereiding via gastlessen

Om de leerlingen goed op het On Stage programma voor te bereiden, zijn er in november gastlessen op alle deelnemende scholen. Circa 30 vakmensen van bedrijven uit de techniek, zorg & welzijn, groene sector en economie vertellen dan op school over hun werk. Daarnaast volgen alle leerlingen netwerktrainingen, maken zij een beroepen top drie en ontwerpen zelf visitekaartjes. Zij komen dus goed voorbereid met bedrijven in contact, die meedoen aan de On Stage Beurs (5 februari a.s. in Jeugdland Ulvenhout) en de Doe-Dag (20 februari a.s.).

Bedrijven kunnen meedoen

Om voor alle deelnemende leerlingen een goede praktijkplaats voor een dag of dagdeel te kunnen bieden, zoekt VMBO On Stage nog extra deelnemende bedrijven en beroepsbeoefenaars. Het doel is dat 225 beroepsbeoefenaars en bedrijven meedoen aan de On Stage Beurs en de Doe-Dag. Zoekt u mee? Bij interesse om mee te doen, mailt u naar mail@vmbobredaonstage.nl.

Nieuwe contacten

Voor bedrijven is VMBO On Stage een manier om in contact te komen met mogelijk toekomstige stagiaires en/of medewerkers. Bijkomend voordeel is dat deelname regelmatig leidt tot zinvolle nieuwe netwerkcontacten. Bovendien, wat is er nou leuker om aan leerlingen te vertellen over het werk dat u zelf graag doet? Naast een beperkte tijdsinvestering van twee a drie dagdelen, zijn er voor deelnemende bedrijven geen kosten aan dit project verbonden. VMBO On Stage zorgt dat u een eigen statafel heeft tijdens de On Stage Beurs om makkelijk met leerlingen in contact te komen.

Aanmelden informatiebijeenkomst

Op 22 januari is er een informatiebijeenkomst (15.30 uur – 17.00 uur bij Prinsentuin van Cooth, Tuinzigtlaan 10 in Breda) met praktische informatie over de On Stage Beurs en Doe-Dag. Nuttig als u zich nog oriënteert op een mogelijke deelname. Aanmelden kan via: mail@vmbobredaonstage.nl.

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!