VNG-Jaarcongres 2011 in de Achterhoek

  • Toerisme & Recreatie
  • Bron: Regio Achterhoek

De Achterhoek is er in geslaagd het grootste bestuurlijke evenement van Nederland naar de regio te halen: het Jaarcongres van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG). Dit is op het Jaarcongres 2010 van de VNG in Leeuwarden bekend gemaakt.

VNG-Jaarcongres 2011 in de Achterhoek

Omvangrijk
Regio Achterhoek heeft alles op alles gezet om in 2011 gastregio voor het VNG-congres te mogen zijn en is hierin geslaagd. Tijdens de volgende editie van het congres begin juni 2011 is de Achterhoek voor twee dagen gastheer van circa 3500 bestuurders en ambtenaren uit heel Nederland. Elf Achterhoekse gemeenten vullen samen dit gastheerschap in: Aalten, Berkelland, Bronckhorst, Doesburg, Doetinchem, Lochem, Montferland, Oost Gelre, Oude IJsselstreek, Winterswijk en Zutphen.
 
Kapitaalinjectie
Edwin Bomers van de Vrijetijdsondernemers Achterhoek is verheugd: “Dit vormt een geweldige impuls voor de Achterhoekse economie die slechts een beperkte investering vereist. Het betekent een kapitaalinjectie van zo’n € 1.250.000, zoals becijferd door de Universiteit Maastricht bij een voorgaande editie. En wij hopen natuurlijk dat veel bezoekers nog eens terugkomen naar deze mooie regio!”
Het VNG-congres wordt door bijna 3500 bestuurders en ambtenaren vanuit heel Nederland bezocht. Directeur Juliette Hofman van de Drufabriek in Ulft, waar het congres twee dagen neerstrijkt, is ook opgetogen: “Dit congres biedt ons een unieke mogelijkheid om een grote groep mensen kennis te laten maken met de Drufabriek en alles wat de Achterhoek verder te bieden heeft.”
 
Promotie ECHT Achterhoek
Daarnaast genereert het organiseren van het VNG-congres veel gratis publiciteit, een uitgelezen kans voor de promotie van de Achterhoek. Regiovoorzitter Herman Kaiser stelt dat het VNG-congres bovendien een enorme bijdrage levert aan de regionale marketingcampagne ‘ECHT Achterhoek’. “Dit is dé kans om aan heel bestuurlijk Nederland te laten zien wat de Achterhoek in zijn mars heeft, zoals duurzame initiatieven, een innovatieve maakindustrie die over de hele wereld zaken doet en inwoners die als echte naobers klaar staan voor elkaar.”

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!