VNO-NCW en regio Stedendriehoek onderscheiden ‘duurzamen’

  • Innovatie & MVO
  • Bron: VNO-NCW Midden

VNO-NCW Stedendriehoek en de regio Stedendriehoek gaan een top 100 samenstellen van ondernemende mensen uit de regio die daadkracht tonen en op hun eigen wijze bezig zijn met een duurzame samenleving.

VNO-NCW en regio Stedendriehoek onderscheiden ‘duurzamen’

Dit past in de ambitie van de Stedendriehoek om in 2030 energieneutraal te zijn en bij de verschillende lokale initiatieven op dit vlak.
Het idee van ‘de Duurzame 100’ is gelanceerd tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst van VNO-NCW Stedendriehoek op 15 januari bij Univé Stad en Land in Apeldoorn.  

Voorzitter Dries Crama van VNO-NCW Stedendriehoek en boegbeeld van Stedendriehoek Onderneemt en Andries Heidema, voorzitter van de regio Stedendriehoek, ontvingen daarvoor ieder 50 “Duurzame 100” speldjes.
Die gaan ze opspelden bij mensen die zich onderscheiden op het gebied van duurzaamheid.
Het kan gaan om een ondernemer die energieneutraal wil bouwen of produceren, om een werknemer die met innovatie bezig is, een docent die leerlingen of studenten op creatieve wijze leert om een goede rentmeester voor de aarde te zijn of een gemeentebestuurder of ambtenaar die laat zien oog te hebben voor de toekomst.  

In het najaar worden de 100 mensen geïnterviewd en verschijnen de drijfveren en verhalen achter de Duurzame 100 Stedendriehoek in een magazine.
Dan wordt ook bekend wie de Duurzame 100 van de Stedendriehoek zijn.
En daarbij gaat het niet om de eerste plaats.
Doel is dat de ideeën en verhalen van deze mensen anderen weer inspireren.  

Kijk voor meer informatie op www.duurzame100stedendriehoek.nl

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!