VNO-NCW regio Arnhem-Nijmegen zet vol in op Economic Board

  • Regionale ontwikkeling
  • Bron: VNO-NCW Midden

Marcel Hielkema, voorzitter van VNO-NCW regio Arnhem-Nijmegen, is tevreden over de eerste aanzet betreffende de nieuw te ontwikkelen Economic Board.

VNO-NCW regio Arnhem-Nijmegen zet vol in op Economic Board

Burgemeester Hubert Bruls van Nijmegen, tevens voorzitter van het Economic Board gaf een toelichting tijdens de opening van het verenigingsseizoen van VNO-NCW regio Arnhem-Nijmegen.

“Als je kijkt naar de ruimtelijke-economische ontwikkeling in de regio Arnhem-Nijmegen, dan zijn er goede mogelijkheden op het gebied van de industrie, werkgelegenheid en de woningmarkt. Om economische groei in de regio te verwezenlijken is  regionale samenwerking tussen overheid, werkgevers en de kennisinstellingen essentieel!”

Niet concurreren maar samenwerken

Kansen zijn er volgens Hielkema in de regio volop, hier zal bestuurlijk op gefocust moeten worden, waarin overheden elkaar niet beconcurreren maar de actieve samenwerking aangaan. “In onze regio spelen belangrijke thema’s als Health, Energy en Food. Individueel zijn deze sectoren niet uniek; het is de combinatie van de drie die onze regio anders en daardoor uniek maakt. Combineer dat met onze ideale ligging en de aanwezigheid van top-kennisinstellingen en er zijn volop kansen. Wij willen ons dan ook vol inzetten voor het realiseren van cross-overs tussen deze drie branches. Lukt dat, dan profiteren ook andere sectoren daarvan.”

Meer informatie over VNO-NCW Midden:

Bekijk het complete instantieprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!