Voeding, sport en gezondheid: een mix van ingrediënten

Aan het begin van het nieuwe jaar kijkt The Economic Board met bestuurders, ondernemers en wetenschappers terug op 2017 en vooruit naar 2018. Samen met Jeroen Wouters van Food Valley NL en Sportcentrum Papendal zoomen zij in op innovatie in de foodsector.

Voeding, sport en gezondheid: een mix van ingrediënten

Jeroen Wouters: ''Producenten, de zorgsector, voedingsmiddelenfabrikanten, logistieke partijen. Op de Food Valley Summits, die we sinds 2017 organiseren, komen allerlei partijen samen om te sparren over één thema. Bijvoorbeeld over ouderenvoeding. Mooi, want juist in zo’n breed gezelschap worden slimme innovaties bedacht. In 2018 gaan we door met deze summits en proberen we meer buitenlandse partijen aan te haken. Dat maakt het nóg interessanter voor bedrijven en kennisinstellingen.

Parel Sportcentrum Papendal

In 2017 ontving Sportcentrum Papendal de Parel-award, vanwege de activiteiten op gebied van voeding en innovatie. Een voorbeeld daarvan is de succesvolle samenwerking Eat2Move. Onder meer Wageningen University en Research (WUR), HAN, NIZO, ZGV, NOC*NSF, Friesland Campina en Sportcentrum Papendal werken met Eat2Move samen aan sport, voeding en gezondheid. We zetten onder meer voeding en herstel bij topsporters centraal. Een combinatie van wetenschap en praktijk. Inmiddels is de tweede fase van Eat2Move van start, waarin we veel interactie zoeken met het bedrijfsleven. We onderzoeken bijvoorbeeld de functionaliteit van verschillende eiwitbronnen en de invloed van timing.

Expertise-regio

De combinatie van de Wageningen Universiteit, Sportcentrum Papendal en innovatieve bedrijven maakt deze regio een koploper op het gebied van Food. Multinationals als Friesland Campina en Heinz hebben hun R&D-afdelingen niet voor niets hier gevestigd. Zij koppelen hun opgebouwde kennis aan de innovatiekracht van start-ups. Dat biedt flexibiliteit én de kans om bijzondere innovaties snel op te schalen. Het is goed dat The Economic Board deze succesvolle projecten in binnen- en buitenland uitvergroot.

Cross-over

Om onze expertise in de regio te verstevigen, start de provincie Gelderland in 2018 een stimuleringsprogramma voor innovatieve cross-over projecten op het gebied van sport, gezondheid en voeding. De eerste projecten gaan nog dit jaar van start. Dat geeft een boost aan de economische ontwikkeling waar inwoners van Gelderland ook van profiteren.”

Meer informatie over The Economic Board:

Bekijk het complete instantieprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!