Volgende ronde voor Brabant Culturele Hoofdstad

Eindhoven|Brabant zich heeft gekwalificeerd voor de volgende beoordelingsronde voor de titel Culturele Hoofdstad van Europa 2018. Eindhoven|Brabant is door de jury op de shortlist van kandidaten geplaatst. Op de shortlist staan ook de steden Maastricht en Leeuwarden.

Den Haag en Utrecht vielen af. De jury concludeerde na 2 dagen vergaderen over de 5 Nederlandse bidbooks dat de Brabantse inzending perspectief biedt.

Mijlpaal

Voor Martijn Sanders, artistiek directeur van 2018Eindhoven|Brabant, is de kwalificatie voor de laatste ronde een belangrijke mijlpaal in de strijd om de titel: “Ons bidbook weerspiegelt het optimisme en innovatieve vermogen van de regio en een grote wil tot samenwerking tussen steden, sectoren en instellingen. Ook geeft het blijk van de energie en de behoefte die er zijn om iets geweldigs neer te zetten. Het is fantastisch nieuws dat de Europese jury deze gezamenlijke ambitie gesteund door Breda, Eindhoven, Helmond, ’s-Hertogenbosch, Tilburg en de Provincie Noord-Brabant zo positief heeft beoordeeld.

Verheugd

Ook Rob van Gijzel, burgemeester van Eindhoven en bestuurlijk trekker van 2018Eindhoven|Brabant is erg blij met het oordeel van de jury: “Vanmorgen hebben we met veel enthousiasme en overtuiging onze plannen toegelicht aan de jury. Ik ben verheugd dat onze visie en opzet van Culturele Hoofdstad in goede aarde zijn gevallen en dat we doorgaan naar de volgende ronde. Dit is een herkenning en erkenning van ons concept om Eindhoven|Brabant 2018 in te zetten om - door middel van een extra impuls aan creativiteit - oplossingen te verkennen en uit te werken voor de problemen waar onze samenleving mee wordt geconfronteerd. Daarmee investeren we in onze toekomst en die van volgende generaties. In Nederland én in Europa. Eindhoven|Brabant Culturele Hoofdstad wordt daarmee niet alleen een drager voor kunst en cultuur, maar levert ook een versterking op van onze economische positie. We verwachten nog voor het einde van het jaar van de jury een uitgebreider commentaar op onze plannen en eventuele vragen waar we nog een antwoord op moeten geven. Voor nu wil ik iedereen die betrokken is bij onze kandidatuur alvast van harte feliciteren met het bereiken van dit resultaat”.

Geen twijfel

Ook gedeputeerde Brigite van Haaften is enthousiast over deze belangrijke stap: "Het geeft aan dat we op de goede weg zijn. We hebben dan ook een prachtig, innovatief bidbook, en we hebben vandaag bewezen dat we de concurrentie aankunnen. Voor mij is er geen twijfel over: wij worden samen culturele Hoofdstad in 2018!”

Meer informatie over Provincie Noord-Brabant :

Bekijk het complete instantieprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!