Voor een dag burgemeester van Eindhoven en directeur van Brainport Development

  • Regionale ontwikkeling
  • Bron: Brainport Development

Kinderen dromen allemaal van een mooie toekomst. Wie wil er nou niet eens burgemeester van Eindhoven zijn? Of directeur van Brainport Development? Drie kinderen uit Eindhoven kregen de kans om te zien hoe belangrijk een goede start op de arbeidsmarkt is voor hun eigen toekomst in de Brainport Regio.

Voor een dag burgemeester van Eindhoven en directeur van Brainport Development

Zij nemen even plaats op de stoel van Rob van Gijzel en Imke Carsouw. Daarna liepen de kinderen een dag mee bij de gemeente en Brainport Development.

Inspiratie

De ludieke ontvangst van de kinderen door de gemeente Eindhoven en Brainport Development, maakt deel uit van een landelijke actie. In Nederland leven namelijk meer dan 500.000 jongeren onder de armoedegrens. Dat is 1 op de 9 kinderen. Vaak groeien zij op in wijken met veel werkeloosheid en laagopgeleiden. Daardoor hebben zij weinig rolmodellen of voorbeelden van wat hun mogelijkheden zijn op de arbeidsmarkt. JINC heeft daarom een ‘bliksemstage’ georganiseerd voor 100 kinderen bij organisaties zoals Gemeente Eindhoven en Brainport Development, om hen te inspireren. De kinderen worden de hele dag begeleid en volgen een programma. Als ‘Baas van morgen’ schuiven ze aan bij vergaderingen, spreken ze medewerkers en geven hun visie over bepaalde onderwerpen.

Leerzame ervaring

Burgemeester Rob van Gijzel wil jongeren laten zien wat allemaal kan, als je er maar in gelooft: “Dat is heel erg Eindhoven: geloven in een toekomst. In de jaren negentig waren we bijna failliet, we zijn nu één van de economische motoren van Nederland en een technologische hotspot in de wereld. Ik wil de twee jongeren die bij me aanschuiven vragen welke toekomst ze zien, dan hebben wij daar wel tips voor, denk ik.”

Baas van Morgen, Lianne van Beurden, groep 8 basischool ‘t Pallet, Eindhoven: “Vandaag ben ik directeur van Brainport Development geweest. Een leerzame en leuke ervaring. Nu weet ik zeker wat ik wil worden!”

Imke Carsouw, directeur Brainport Development: “Ook morgen zijn er talenten nodig in onze regio. Daarom zetten we ons vandaag in om jongeren de kans te geven zich maximaal te kunnen ontwikkelen, vooral voor onze boeiende regionale High-Tech- en Maakindustrie. Brainport Development wil jongeren en startups graag stimuleren om meer kansen te hebben in onze regio, bijv. d.m.v. www.Techfinder.nl

Meer informatie over Brainport Eindhoven:

Bekijk het complete instantieprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!