Voor het derde jaar gelijke milieuprestaties in Moerdijk

Voor het derde jaar op rij is er een toename in bedrijvigheid op het haven- en industrieterrein Moerdijk. Toch is een groot aantal van de milieuprestaties gelijk gebleven. Ook voor het derde jaar is het aantal klachten van omwonenden gedaald. Dat blijkt uit de resultaten van de milieumonitor Moerdijk 2018.

Voor het derde jaar gelijke milieuprestaties in Moerdijk

Deze passen in de ambitie om het haven- en industrieterrein te laten groeien en tegelijkertijd de milieubelasting niet te laten toenemen.

Moerdijk wil in 2030 hét belangrijkste knooppunt van duurzame logistiek, duurzame chemie en procesindustrie zijn in de Vlaams-Nederlandse Delta. Van een duurzame economische ontwikkeling is sprake als de leefbaarheid in de regio en de veerkracht en kwaliteit van de natuur toenemen. “Gezien de prestaties van de Haven in de afgelopen drie jaar gaan we dus de goede kant op”, aldus Ferdinand van den Oever, directeur van het Havenbedrijf Moerdijk. “We zien dat bedrijven meer zelfvoorzienend worden in hun energiebehoefte en dat ze daarvoor vaker duurzame energiebronnen gebruiken. Vooral het gebruik van zonnepanelen valt hierbij op.”

Het Havenbedrijf Moerdijk, de provincie Brabant, de gemeente Moerdijk, het waterschap Brabantse Delta, Brabant Water en bedrijven op het terrein monitoren jaarlijks de milieuprestaties van het haven- en industrieterrein op zeven thema’s: energie, lucht, water, afval, geluid, natuur en milieuklachten.

Publieksversie

Om belangstellende te informeren over de milieuprestaties in 2018 is van de milieumonitor een publieksvriendelijke versie gemaakt. In deze samenvatting staan de belangrijkste conclusies uit de milieumonitor.

Milieumonitor en publieksversie online

Het volledige rapport en de publieksversie zijn te vinden op: publieksversie

Meer informatie over PORT OF MOERDIJK:

Bekijk het complete bedrijfsprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!