Voor zes UT-Studenten Jong Talent Aanmoedigingsprijzen 2010

  • Onderwijs & Training
  • Bron: UT Twente

Op 24 november reikt de Koninklijke Hollandsch Maatschappij der Wetenschappen de jaarlijkse Jong Talent Prijzen uit.

Voor zes UT-Studenten Jong Talent Aanmoedigingsprijzen 2010

Zes UT-studenten ontvangen er een Jong Talent Aanmoedigingsprijs van 500 euro. Daarnaast krijgt Freek Uijtdewilligen de tweede prijs in de categorie ‘M&I/Partners Informatie Scriptieprijs’ voor zijn afstudeerscriptie.

Jaarlijks reikt de Koninklijke Hollandsche Maatschappij der Wetenschappen de Jong Talent Prijzen uit. Zes studenten van de Universiteit Twente krijgen een aanmoedigingsprijs van 500 euro voor hun goede prestaties in het eerste jaar. Dit jaar zijn dat Marinke van der Helm (Biomedische Technologie), Hette Wink (Civiele Techniek), Lex Utama (Technische Informatica), Sebastian Sterl (Technische Natuurkunde), Antoni Brentjes (Werktuigbouwkunde) en Sjoerd Geevers (Technische Wiskunde).

M&I/Partners Informatie Scriptieprijs
De tweede prijs van de 'M&I/Partners Informatie Scriptieprijs voor Informatica en Informatiekunde' gaat naar Freek Uijtdewilligen. Hij beschrijft in zijn scriptie 'A framework for context-aware applications using augmented reality' een probleem dat het beste met een voorbeeld van de NS kan worden geïllustreerd. Hoe kan de NS op tijd maatregelen treffen wanneer er een voetbalwedstrijd is, wanneer er ergens een baanvak versperd is, of wanneer bussen geen toegang hebben tot de weilanden waar de trein staat? Augmented reality helpt bij het tijdig nemen van de juiste maatregelen.

Jong Talent Prijzen
Tijdens de herfstbijeenkomst van de Koninklijke Hollandsche Maatschappij der Wetenschappen zullen de Jong Talent Prijzen 2010 worden uitgereikt. Er worden drie Afstudeerprijzen van 5.000 euro uitgereikt aan de beste afstudeerders in de Informatica en Informatiekunde, Werktuigbouwkunde en Materiaalkunde, en Life Science ter beschikking gesteld door respectievelijk M&I/Partners, Tata Steel en Abbott. Daarnaast worden er veertig Aanmoedigingsprijzen uitgereikt van 500 euro aan de beste propedeuse studenten - of studenten met de beste eerstejaars resultaten - in verschillende exacte en technische vakken, die ter beschikking gesteld zijn door het Platform Bèta Techniek, de Stichting Physica, het Thomas Stieltjes Institute for Mathematics en NGI Platform for ICT Professionals.

 

 

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!