Voordeel voor Overijsselse ondernemer die energie wil besparen

  • Innovatie & MVO
  • Bron: MKB Nederland

Ondernemers in Overijssel die hun energielasten willen terugdringen kunnen de komende periode een energiescan laten uitvoeren voor maar € 200. De provincie biedt naast de korting op het onderzoek ook 25% subsidie op eventuele duurzame investeringen.

Voordeel voor Overijsselse ondernemer die energie wil besparen

De actie komt voort uit het project 'Nieuwe Energie in Bedrijf', dat MKB-Nederland samen met Provincie Overijssel is gestart om ondernemers aan te zetten tot energiebewust ondernemen. De Kamer van Koophandel ondersteunt het project. Als het project in het oosten van het land slaagt, wordt gekeken of het project ook in andere delen van het land kan worden uitgevoerd. Om een ondernemer inzicht te geven in de verdeling van de energiekosten komt een energieadviseur bij de ondernemer langs. Deze specialist kijkt wat het energieverbruik is en waar relevante besparingskansen liggen. Ondernemers krijgen hierdoor inzicht in de wijze waarop zij hun energierekening omlaag kunnen brengen en daarmee bijdragen aan de CO2 reductie. Normaal zijn de kosten voor het laten uitvoeren van een energieonderzoek meer dan twee keer zo hoog.

Voor meer informatie over het project en de aanmelding voor de scan: www.energiescanoverijssel.nl.
Provincie Overijssel koppelt aan de korting op het energieonderzoek ook nog eens een extra korting op de maatregelen die een ondernemer naar aanleiding van de resultaten uitvoert. Via een speciale voucherregeling kan de ondernemer 25% van de investeringskosten terug krijgen, met een minimum van €1.000 en een maximum van €2.500. De provincie heeft hiervoor een bedrag van 1 mln. euro beschikbaar gesteld.

Meer informatie over MKB Midden - Apeldoorn:

Bekijk het complete instantieprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!