Vos Logistics start bouw duurzaam logistiek centrum Roosendaal

  • Logistiek & Vervoer
  • Bron: REWIN

Europees logistiek dienstverlener, Vos Logistics heeft op 10 feburari 2012 de eerste paal geslagen voor de bouw van een nieuw logistiek centrum op industrieterrein Majoppeveld in Roosendaal.

Vos Logistics start bouw duurzaam logistiek centrum Roosendaal

Vos Logistics gaat vanuit deze locatie de logistiek van decoratieve verven (o.a. Sikkens en Flexa), hechtmiddelen en vloeregalisatie middelen (o.a. Alabastine) voor AkzoNobel verzorgen.

De vestiging in Roosendaal ligt in de ‘Logistieke hotspot' West-Brabant en is een belangrijke toevoeging aan het Europese netwerk voor de drie clusters Cargo, Bulk en Logistics Services van    Vos   Logistics.   De nieuwe    vestiging    wordt   een   extra   draaipunt    voor   de  distributie activiteiten in de Benelux. Het logistiek platform ligt strategisch op het knooppunt van de A17 en de A58    en is gunstig gelegen tussen de havens van Rotterdam en Antwerpen. Vos Logistics    gaat   vanuit   dit  platform de   warehousing  &   distributie   activiteiten   verder ontwikkelen voor meerdere opdrachtgevers.

Focus op duurzame bouw en beveiliging

Vos Logistics heeft de beschikking over 3,6 ha grond waarvan in eerste instantie 2,3 ha bebouwd zal worden. Het nieuwe warehouse met een oppervlakte van 13.000 m2, inclusief 425 m2 voor kantoorruimtes, krijgt 26.000 palletplaatsen en 12 docks. Het magazijn heeft overal vloeistofdichte vloeren en beschikt over speciale PGS (Publicatiereeks Gevaarlijke Stoffen) compartimenten voor ondermeer de opslag van brandbare vloeistoffen en spuitbussen (aerosols).

Het nieuwe logistieke centrum wordt volledig duurzaam gebouwd naar de normen van duurzaamheidskeurmerk BREEAM (Building Research Establishment Environmental Assessment Method) en met in achtneming van de TAPA security requirements (Transported Asset Protection Association).

Toine van Gils, directeur Contract Logistics van Vos Logistics  zegt  in  een toelichting: "De aanwezigheid van Vos Logistics op een van  de logistieke hotspots in Nederland was een belangrijke drijfveer voor deze locatiekeuze. De regionale ontwikkelingsmaatschappij  REWIN  heeft ons in de zoektocht  naar een goede locatie uitstekend ondersteund. Uiteindelijk  is de voorkeur uitgegaan naar Roosendaal: strategisch gelegen op het knooppunt van de A17 en de A58, een prima arbeidsmarkt en marktconforme prijzen. De goede samenwerking met de gemeente Roosendaal stelt ons in staat snel te acteren en geeft ons veel vertrouwen in de verdere ontwikkeling van deze nieuwe vestiging. "

lees verder>>

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!