Vouchers voor innovatieve MKB-ers in Oost-Nederland

  • Innovatie & MVO
  • Bron: Gemeente Ede

Heeft u als MKB-ondernemer een innovatief idee? Vanaf 16 februari kunnen ondernemers in het Midden- en Kleinbedrijf (MKB) in Oost-Nederland subsidie aanvragen bij managementautoriteit Oost-Nederland. De subsidie wordt uitgegeven als een voucher.

Vouchers voor innovatieve MKB-ers in Oost-Nederland

De voucher is beschikbaar voor het verrichten van industrieel onderzoek, experimentele ontwikkeling of een haalbaarheidsstudie. De subsidie bedraagt dan maximaal € 50.000. U kunt ook een voucher aanvragen voor de ontwikkeling van een businesscase voor het resultaat van industrieel onderzoek, experimentele ontwikkeling of een haalbaarheidsstudie. Hierbij bedraagt de subsidie maximaal € 10.000. Meer informatie over de regeling vindt u op www.op-oost.eu.

Subsidieprogramma

Voor de voucherregeling is € 1,8 miljoen beschikbaar. Europa draagt aan dit bedrag € 1 miljoen bij uit het EFRO budget. De provincies Overijssel en Gelderland brengen samen € 800.000 in. Het gezamenlijke subsidieprogramma van de provincies Gelderland en Overijssel werkt aan structurele versterking van de economie. Het doel is dat meer Oost-Nederlandse MKB-bedrijven meer omzet halen uit nieuwe producten.

Meerdere openstellingen

Het Europees Subsidieloket EFRO Oost-Nederland heeft de beleidsregels voor het Operationeel Programma EFRO 2014-2020 Oost-Nederland vastgesteld. Hiermee is de eerste openstelling van het Europese subsidieprogramma een feit. Binnen het Operationeel Programma EFRO 2014-2020 (OP-Oost) bereid de managementautoriteit, meerdere openstellingen voor. De voucherregeling is hierin de eerste.

Lancering

Op 26 februari wordt het EFRO programma OP-Oost feestelijk gelanceerd. Gedeputeerde Annemieke Traag (Gelderland) en gedeputeerde Hester Maij (Overijssel) verrichten dan de openingshandeling tijdens de Nacht van de Gelderse Economie.

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!